pondělí 21. prosince 2015 | Zlin Press - Roman Ordelt

Tým PSG Zlín čeká po pauze ostrý start na ledě vicemistra z Třince

Tipsport extraliga se rozběhne po reprezentační prosincové přestávce opět do rychlého tempa. V úterý 22. prosince jsou na programu čtyři zápasy 29. kola, zbytek kola se odehraje v předvečer Štědrého dne. Česká extraliga má před sebou nahuštěný program a nezastaví se ani ve vánoční svátky nebo na přelomu roku. Tým PSG Zlín se před pauzou výrazně zvedl, když vyhrál za tři body hned třikrát v posledních čtyřech zápasech. „Věřím, že navážeme na bodovou šňůru před přestávkou a nadcházející zápasy zvládneme velmi dobře. Do Třince jedeme bodovat,“ pověděl Rostislav Vlach, první trenér. Zlín čeká hned na úvod veledůležitý souboj o body na ledě letos se trápícího Třince. Oceláři vyrukují na Berany s novým trenérem Jiřím Dopitou a změnami v hráčském kádru. Utkání ve Werk aréně začíná v 17 hodin.

Veselý a spol. dostali po posledním extraligovém zápase doma se Spartou dva dny zaslouženého volna a od středy se připravovali na další pokračování soutěže. „Od středy jsme trénovali včetně víkendu. Nebyla tam prakticky žádná pauza, připravovali jsme se jednofázově, do programu jsme dvakrát vložili i posilovnu. Zaměřili jsme se na kondici a systémové věci,“ řekl trenér Rostislav Vlach.

Berani se rozjeli začátkem prosince do správného tempa, mužstvo se bodově i herně výrazně zvedlo. Sice prohrálo v dohrávce doma s Pardubicemi, ale poté přišla šňůra čtyř bodovaných zápassů, z toho tři výhry v základní hrací době. Zlín doma porazil nebezpečnou Plzeň 4:2, vyhrál těsně 2:1 na Kometě, přivezl bod z ledu mistrovského Litvínova a po skvělém výkonu doma smetl Spartu 4:0. „Snad nás pauza nevyvede z tempa. Máme z toho trochu obavu, neboť delší přestávky nám dělaly v minulosti problémy. Mužstvo se poté pomalu dostávalo do tempa. Věřím, že navážeme na předchozí velmi dobré výsledky a především výkon ze zápasu se Spartou,“ přeje si třiapadesátiletý kouč.

Mužstvo se během přestávky připravovalo až na Oldricha Kotvana v kompletním složení. Urostlý bek reprezentoval Slovensko na mezinárodním turnaji ve Švýcarsku, kde obsadili Slováci druhé místo. Menší zdravotní problémy měl obránce Oldřich Horák, ale už je v pořádku. Někteří hráči si odskočili k odehrání zápasů do WSM ligy, Tomáš Čachotský pomohl vedoucí Jihlavě, zatímco Jan Maruna rodnému Havířovu.

Úřadující vicemistr z Třince se v letošní sezoně hodně trápí a Ocelářům patří v tabulce až desátá příčka. Slezané v turbulentní přestávce změnili hlavního kouče, mužstvo nyní dostal překvapivě na povel Jiří Dopita, před nedávnem vlastník hokejové Olomouce. Z týmu odešli útočníci Jakub Klepiš, Erik Hrňa, zatímco do Třince zamířili Marcel Hossa a Ján Sýkora z Plzně. „Angažování Jirky Dopity bylo překvapení i pro mě. Změny v kádru určitě třinecké mužstvo oživí a přijde nový impuls. Z našeho pohledu to nepřišlo v pravý čas, ale uvidíme na ledě. Třinec má velmi silný hráčský kádr a je pouze otázkou času, kdy se zvedne,“ uvedl zkušený hokejový stratég.

Marodka Zlína je prázdná, hráči jsou po zdravotní stránce fit. „Sestava se proti posledním zápasům příliš nezmění. Zvažujeme do útoku nasazení Davida Šťastného z Přerova,“ upřesnil Rostislav Vlach. V letošní sezoně vyhrávají ve vzájemných zápasech Zlína a Třince vždy hosté, Berani se radovali v polovině záři z těsné výhry 2:1 na soupeřově ledě, zatímco Oceláři na začátku listopadu vyhráli ve Zlíně 3:0.

Zlínští hokejisté absolvují v den zápasu ráno rozbruslení na vlastním ledě a po poledni se vydají na cestu do Slezska. Utkání 29. kola Tipsport extraligy HC Oceláři Třinec – PSG Zlín se hraje v moderní Werk aréně v úterý 22. prosince v 17 hodin, můžete ho sledovat na TV Tipsport nebo prostřednictvím textového zpravodajství na webu onlajny.com.

Sestava Třince v posledním extraligovém zápase: Hrubec – Nosek, Linhart, Roth, Galvas, Hrabal, M. Doudera, Slovák – Irgl, Kopecký, Dravecký – Rákos, Plíhal, Adamský – Jašek, Polanský, Žejdl – Luka, T. Káňa, Matuš.

HC Oceláři Třinec versus PSG Zlín
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY