čtvrtek 24. prosince 2015 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Gólman Tomáš Štůrala po duelu v Třinci: Přesilovky Ocelářů byly špičkové

Poprvé od 9. října se postavil do branky Zlína Tomáš Štůrala od začátku utkání, na půdě Třince ale tento nucený tah Beranům, kdy je indisponován gólman Libor Kašík, nevyšel. Zlínští hokejisté prohráli 1:3. "Zápas měl jeden rozhodující faktor, a to přesilovky," pověděl Tomáš Štůrala, který v zápase kryl 34 střel třineckých hráčů.

Přitom vzpomínky na led Ocelářů neměl mít gólman s číslem 42 na zádech špatné, neboť ve 3. kole letošního ročníku extraligy zde vychytal tříbodovou těsnou výhru 2:1, jediné vítězství za svých sedm startů. Bohužel ani v tento předvánoční čas to nevyšlo. "Alespoň v remízu jsem věřil, jenomže třetí třetina se úplně nepovedla," mrzel Štůralu úsek, kdy třinečtí hokejisté dvěma góly rozhodly o svém vítězství. "Na bod jsme určitě měli," dodal.

Sám se do branky od úvodního buly postavil poprvé od začátku října, poté šel do brankoviště dvakrát v průběhu utkání. "Mně osobně se chytalo docela dobře, samozřejmě mě rovněž start po takové době patřičně nahecoval," přiznal se třicetiletý brankář, jenž si drží zatím průměr úspěšnosti mírně nad devadesáti procenty.

Rozhodující faktor utkání nebylo nijak těžké najít, Oceláři ze čtyř početních výhod využili dvě, třetí branku vstřelili tři vteřiny po návratu hráče v trestné lavice. "Hráli to špičkově, dávali si přesné a rychlé nahrávky. Naši hráči moc nevěděli, co s tím dělat," řekl Štůrala. Nutno však podotknout, že jeho spoluhráči v zápase měli přesilovky jen dvě.

Tým Ocelářů se přes reprezentační přestávku hodně změnil, dosavadní neúspěchy odnesli odchodem například Erik Hrňa s Jakubem Klepišem, v neposlední řadě kouč Jiří Kalous, opačným směrem zase putovali například Marcel Hossa, Ján Sýkora, Radoslav Tybor a trenér Jiří Dopita. "Zkoušeli hodně změn, ale pořád je to silný tým, který když začne útočit, vždy je zle. A pochopitelně hlavně při přesilovkách," pověděl brankář Zlína.


Gólman Tomáš Štůrala během zápasu 29. kola Tipsport extraligy na ledě Třince sleduje spoluhráče při zakládání akce.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY