úterý 29. prosince 2015 | Zlin Press - Jakub Kudláč

David Šťastný po premiérové trefě: V ten moment jsem byl opravdu šťastný

V předchozích pětatřiceti duelech v dresu Zlína si připsal pouze jednu asistenci, v pondělí v Chomutově se radoval ze své premiérové extraligové trefy. Gól Davida Šťastného z 19. minuty byl navíc vítězný. "Dal jsem branku a navíc jsme po dobrém výkonu vyhráli, takže tento večer nemohl být lepší," pověděl dvaadvacetiletý hokejista.

Do vedení šli nejprve Piráti, v závěru první půle se však prosadil Bukarts se Šťastným a bylo to 2:1. "Vybojoval jsem puk na středu a přes mantinel jsem se dostal ke střele. Pálil jsem na vyrážečku, ale naštěstí se mi to odrazilo akorát na doklepnutí," řekl o své první extraligové brance Šťastný. "Byl jsem v tu chvíli opravdu šťastný," dodal.

Zápas nakonec skončil jednoznačně 5:1 pro Berany, přičemž se jim podařilo v letošní sezóně vstřelil zatím nejvíc branek. "Hráli jsme to, co nám řekl trenér, tudíž na protiútoky. Vyšly nám i přesilovky," pochvaloval si odchovanec z Přerova.

Z posledních sedmi utkání Zlín šestkrát bodoval a předkolu už je opravdu na dostřel. Chybí mu k němu jeden bod, navíc má zápas se Spartou k dobru. "Když se člověk podívá na ty zápasy, tak se opravdu výkonnostně zvedáme. Avšak je potřeba stále zůstat nohama na zemi a dál makat. Teď už to nesmíme pustit, když je to předkolo tak blízko," upozornil Šťastný.

Ten předchozí zápasy strávil ve vánoční lajně s kapitánem Veselým, na ledě Pirátů měl ale po svém boku slovenskou dvojici Martina Cibáka s Tomášem Sýkorou. "S Ondrou Veselým se hrálo dobře, je to přeci jen kapitán a vůdčí typ. Ale ani dnes si nemůžu stěžovat, vždyť jsem nakonec dal gól," usmíval se dvaadvacetiletý forvard.

Ten na závěr neopomenul pochválit ani Robertse Bukartse, jenž se na výhře podílel hattrickem. "Je to střelec a hlavně si s Holíkem a Říčkou parádně padli. Buky má výbornou střelu a umí proměnit šance, táhnout nás," uznal Šťastný.

Útočník PSG Zlín David Šťastný vstřelil na ledě Chomutova premiérový gól v extralize.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY