čtvrtek 07. ledna 2016 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani ladí formu před důležitým zápasem ve Varech v Holešovicích

Nezvykle v Praze se připravují hokejisté PSG Zlín na důležitý zápas 34. kola Tisport extraligy na ledě HC Energie Karlovy Vary. Vlachova družina zůstala po utkání se Spartou v hlavním městě, ubytovala se v Holešovicích, kde dnes před polednem trénovala a zítra dopoledne absolvuje rozbruslení před odjezdem na západ Čech. Od týmu se odpojil ve čtvrtek ráno zraněný obránce Oldřich Horák, který má bolestivě nastřelené předloktí na ruce. „Pro nás je zápas ve Varech bitvou o šest bodů. Musíme přistoupit k duelu zodpovědněji než ve středu. Získali jsme na protivníky za sebou slibný náskok a nechceme o něj přijít. Každý bod je pro nás velmi důležitý,“ pověděl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín. Utkání s Energií je na programu v KV Areně v pátek 8. ledna od 18 hodin.

Zlínští hokejisté prohráli dohrávku 15. kola v O2 Areně se Spartou 2:4, když dvakrát dotáhli náskok Pražanů, ale na třetí gól domácího celku již nenalezli pádnou odpověď. „Chyběla nám větší důslednost při osobních soubojích, zodpovědnost a jiskra. Sparta zřejmě byla o gól lepší, a to hlavně ve využítí vypracovaných šancí. My jsme moc příležitostí neměli. Škoda že jsme je nevyužili, alespoň bodík jsme si zasloužili, ale Pražané měli větší chtíč po vítězství,“ řekl Rostislav Vlach.

Berani se nevraceli po utkání se Spartou ve středeční noci domů a přenocují dva dny v Praze. Azyl nalezli v tradičním hotelu Expo Výstaviště v Holešovicích, kde na ledě přilehlé Tipsport arény již ve čtvrtek od 11:15 hodin trénovali. „Nechtěli jsme se vracet kvůli cestování, nástrahám počasí a únavě. Doufám, že nám to pomůže a nebude to kontraproduktivní. Trénovali jsme především střelbu, potřebujeme chodit více do zakončení,“ hlásil Vlach z útrob holešovické haly.

Na čtvrtečním tréninku v Praze měl celkem 20 hráčů, neboť útočník David Šťastný kvůli viróze s týmem neodcestoval a obránce Oldřich Horák se zranil. „Má bolestivě nastřelené předloktí na ruce, naštěstí rentgen neukázal žádnou zlomeninu. Dopoledne se vrátil do Zlína. Máme k dispozici kromě dvojice gólmanů 6 obránců a 12 útočníků. Více hráčů do pole stejně nepostavíme, neboť po skončení juniorského šampionátu už přestala platit výjimka ohledně nasazení mladých hráčů,“ vysvětlil třiapadesátiletý kouč.

Zlín čeká v pátek důležitý zápas v Karlových Varech. Energie doposud nasbírala o osm bodů méně než Berani a patří jí třináctá příčka. „Čeká nás těžká bitva. Soupeř má velmi dobrého gólmana a především je silný v ofenzivě. Síla Varů v útoku je značná, musíme si na ně dát pozor. Utkání je důležité z hlediska bodového odskočení od Energie. Potřebujeme získat větší náskok, neboť každý bodík se počítá a je důležitý,“ upřesnil hokejový stratég a dvojnásobný nejlepší trenér extraligy.

Berani měli ve čtvrtečním odpoledni volno a řada hráčů se vydala na prohlídku Prahy nebo procházku po okolí. „Rozeberu si s realizačním týmem utkání na Spartě, podívám se na video a udělám si přípravu na páteční utkání. Uvidím, jestli někam vyrazím ven,“ upřesnil Rostislav Vlach. Letošní vzájemné zápasy Zlína s Karlovými Vary skončily vždy výhrou hostujícího celku. Berani zvítězili začátkem října na ledě Energie 2:1, odveta na zlínském ledě skončila v polovině listopadu výhrou Varů 5:3.

Mužstvo absolvuje v pátek od 10:30 hodin rozbruslení a po obědě se vydá ve 13:30 hodin od hotelu Expo na cestu do lázeňského města. Utkání 34. kola Tipsport extraligy HC Energie Karlovy Vary – PSG Zlín se hraje v KV Areně v pátek 8. ledna od 18 hodin, sledujte ho na TV Tipsport nebo prostřednictvím textového zpravodajství na webu onlajny.com.

Sestava Energie v posledním extraligovém zápase: Závorka - T. Dvořák, Bičánek, Benák, Gulaši, Rodney, Sičák, J. Tomeček, Redlihs - Koblasa, Vachovec, Gorčík - J. Svoboda, Marosz, T. Rachůnek - Bartek, Bulík, Huna - V. Tomeček, Osmík, Harkabus. Trenéři: Oremus, Mlejnek.

HC Energie Karlovy Vary versus PSG Zlín
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY