sobota 09. ledna 2016 | Zlin Press - Roman Ordelt

Robert Říčka měl na hokejce výhru ve Varech: Obral jsem nás o bodík

Hokejisté PSG Zlín přivezli z důležité bitvy na ledě Karlových Varů dva cenné body, ale mohli mít i tři. Berani hráli v závěru základní hrací doby přesilovou hru, když velkou šanci promarnil Robert Říčka, neboť čtrnáct vteřin před třetí sirénou netrefil odkrytou bránu. Přitom byl to právě Říčka, který ve 28. vteřině dostal Zlín do rychlého vedení. Berani se radovali nakonec popáté v sezoně v penaltovém rozstřelu, Petr Holík zaznamenal druhý vítězný gól v samostatných nájezdech. „Obral jsem nás o bodík. Nechci se vymlouvat, kotouč se rychle odrazil od zadního mantinelu, ale věřil jsem, že ho trefím. Střela šla vedle, bylo to kousek do boční síťky,“ vykládal po utkání odchovanec havířovského hokeje.

Vlachův tým vytasil v samostatných nájezdech velké trumfy, a to šikovné útočníky Petra Holíka s Robertsem Bukartsem a gólmana Libora Kašíka. Jako první jel Holík a se štěstím překonal gólmana Tomáše Závorku. „Říkal, že mě měl dobře přečteného, ale já jsem nevěděl, co udělám. Bylo to velké štěstí, že to prošlo do sítě, kotouč si našel malou škvíru, zřejmě nad betonem a pod rukou brankáře. Tam bylo jediné volné místečko a puk propadl do sítě,“ popsal Petr Holík rozhodující okamžik.

Zatímco Tomáš Rachůnek vyšel na domácí straně naprázdno, Bukarts předvedl jednoduché a účelné zakončení, když posunul puk mezi Závorkovy betony do sítě. Slovenský kanonýr Bartek na Kašíka nevyzrál, zlínský gólman udržel beton u pravé tyčky a Berani získali bonusový bod. „Dva body budou s odstupem času dobré, ale je škoda, že jsme nezískali tři body. Byly hodně blízko, ale Říča to měl těžké, puk mu před prázdnou bránou poskakoval,“ uzavřel centr elitní řady Zlína.

Berani jsou v samostatných nájezdech v této dovednostní disciplíně v letošní sezoně po Litvínovu druhým nejlepším týmem v extralize.

Petr Holík překonává gólmana Varů Tomáše Závorku při penaltovém rozstřelu.

Brankář Libor Kašík kryje nájezd Martina Barteka a zlínští hokejisté získali bonusový bod v Karlových Varech..
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY