sobota 16. ledna 2016 | Zlin Press - Jakub Kudláč

V neděli musíme začít tak, jak jsme v Hradci skončili, uvědomuje si Kašík

Zlínští hokejisté nedokázali ani podruhé v letošní sezoně dát na ledě hradeckého Mountfieldu více než jeden gól a prohráli 3:1. Ve hře držel Berany po celou dobu utkání výborný brankář Libor Kašík, který opět přiváděl soupeře k šílenství. Bohužel ze 34 střel dva puky za svá záda propustil, ten třetí poslal Hradec Králové do odkryté branky při power play Zlína.

"První dvě třetiny jsme vůbec neplnili to, co jsme chtěli," zlobil se po zápase Libor Kašík. Jeho tým ale i přesto, že v první části vystřelil oproti sedmnácti střelám soupeře jen třikrát, šel v 7. minutě zásluhou přesilovkové kombinace Bukarts, Žižka a do prázdné branky zakončující Petr Holík do vedení. Jenže do kabin se šlo za stavu 2:1 pro Hradec, který otočil v závěru třetiny dvěma slepenými góly v rozmezí třiatřiceti vteřinzápas. "Krutě jsme poznali, jaká chvilka stačí na to, aby soupeř rozhodl zápas," řekl zlínský gólman.

"Až ve třetí třetině jsme začali plnit taktiku, jenomže to bylo pozdě," pověděl Kašík. Berani měli v poslední části velkou převahu, soupeře přestříleli 14:5, ale gólu se nedočkali. "Hradec je skvělý tým a mají dobré hráče, bylo by hezké kdybychom tady bodovali. Ale jak říkám, začali jsme pořádně makat až ve třetí třetině, a to už si soupeř zkušeně pohlídal," dodal třiadvacetiletý muž v masce.

Pořádnému brankáři musí přát i štěstí, a i toho Kašík měl. "Ano, je pravda, že štěstí jsem tam měl dost. Tyčky párkrát zvonily, případně zase pomohli spoluhráči," pochvaloval si hráč s číslem 39.

Další zápas Zlín čeká v neděli 17. ledna od 15:30 hodin na domácím ledě s Libercem. "Ze dvou těžkých zápasů máme už jeden za sebou. V neděli musíme začít tak, jako jsme v pátek večer skončili," poznamenal Kašík. A jestli se hráči dívají na tabulku? "Samozřejmě se podíváme, jak dopadli ostatní a jaké jsou tam náskoky či ztráty, ale zatím hlavně náskoky," přiznal Kašík.

Libor Kašík v akci.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY