sobota 16. ledna 2016 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Petr Holík po prohře v Hradci: Nehráli jsme celých šedesát minut

I na ledě hradeckého Mountfieldu bylo dost vidět zlínské duo Roberts Bukarts a Petr Holík. Druhý jmenovaný svým gólem v 7. minutě poslal Berany do vedení, ale tým PSG Zlín nakonec padl 1:3. "Nehráli jsme celých šedesát minut," zlobil se Holík po zápase.

"Nehráli jsme celých šedesát minut. Jako rozhodující moment jsem viděl konec první třetiny, kdy se mělo jít do kabiny za našeho vedení 1:0, a ne 1:2," narážel Holík na fakt, že Zlín inkasoval v závěru první části dva góly v rozmezí 33 vteřin. "Potom jsme stejně špatně začali i druhou třetinu. Mohli jsme být rádi, že se skóre neměnilo, protože už od gólu jsme tam měli strašně moc štěstí. My jsme dali gól a místo dalšího tlaku jsme se stáhli," přemýšlel zpětně třiadvacetiletý forvard.

"Ve třetí třetině už jsme začali hrát líp, ale nemůžeme pomýšlet na body, když opravdu půlku zápasu spíme," uznal hráč s číslem 81. Moravanům celkem šly přesilové hry, ve které také dali jediný gól, hráli jich ale pouze tři. "Přesilovky vznikají z naší aktivity a my jsme po většinu duelu nebyli aktivní, takže ani neměly z čeho přijít," uvědomil si Holík.

Centr Holík společně s Bukartsem tvoří duo, které si už poctivě každý tým hlídá. Tentokrát ale tomu na východě Čech bylo jinak. U gólu PSG byli zase podepsaní právě tito dva. "Byl začátek přesilovky a zavezli jsme puk do pásma. Vyměnili jsme si Robertsem puk, načež se dostal ještě k Žižkovi, který dal hlavu nahoru a poslal puk mně. Měl jsem to jednoduché, jenom trefit prázdnou branku," popsal Holík. Následně měli tito borci ještě dvě šance v podobě přečíslení, ale zůstaly nevyužity. "To byla rovněž moje chyba. Hned ze začátku druhé třetiny mě to Buky dal před prázdnou branku, to jsem měl dát," vyčítal si reprezentační útočník.

Zápas poznamenala také kuriózní situace, kdy prvních osm minut bylo měřeno na stopkách. "Nějak mně to nevadilo, nepříjemné je to ale třeba při vyloučení, když nemáte stále na očích, za jak dlouho se vrátíte na led," pověděl Holík.

Centr prvního útoku PSG Zlín Petr Holík v akci.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY