pátek 05. února 2016 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Útočník Tomáš Čachotský: Spokojenost, moc týmů na Spartě neboduje

Po devatenácti zápasové odmlce přišel gól. V dohrávce 41. kola Tipsport extraligy ve 37. minutě stál Tomáš Čachotský dobře před brankou a pohotově dorazil do sítě střelu obránce Patrika Urbance. "Nějakou dobu to tam nepadalo, ale nepočítal jsem to. Důležitý byl kolektivní výkon. Ten ostatně byl i na Spartě dobrý, bod je potěšující. Moc týmů zde neboduje," uvědomuje si Čachotský, který se trefil poprvé od 20. listopadu.

- Byl jste účastníkem první branky Zlína, už ta situace vypadala ztraceně, ale nakonec dopadla úspěchem.
"Ano... Ono se tam Štávovi (poznámka Davidu Šťastnému) nepodařilo vystřelit, ale naštěstí kotouč dostal znovu před branku, kde byl Ježek (Filip Čech) a dostal jej do branky. Byla to celkem hezká akce založená někdy už od obrany a zhruba na tři přihrávky."

- Bylo to dlouhé čekání, co říkáte?
"Nepočítal jsem to, akorát se ubíjíte. Spíše jsem rád, že jsme se zvedli jako tým a vyhrávali. Samozřejmě každý chce góly dávat, ale důležitější jsou týmové výsledky. Konečně jsme se dostali do desítky a musíme zde sbírat bod po bodu, abychom se tam udrželi."

- Jste spokojen s vybojovaným bodem po průběhu utkání?
"Na to, že jsme celý zápas dotahovali, tak samozřejmě ano. Moc týmů zde neboduje, takže spokojenost."

- Pro splnění cíle, získat dva body z dvou venkovních zápasů na Spartě a v Boleslavi, vám zbývá získat jenom jeden bod...
"Boleslav hraje doma dobře, tudíž musíme začít ze zabezpečené obrany a snad nám jako vždy pomůže Káša (Libor Kašík). Každý zápas začíná za stavu 0:0 a šance obou týmů jsou vyrovnané."

- U vaší branky Se Spartou, stál jste ve správný moment na správném místě, je to tak?
"Ano. Patrik Urbanec nahodil puk na bránu a gólmanovi vypadl puk před sebe, měl jsem k němu nejblíže, tak jsem ho doklepl. Nebo spíše dotlačil do sítě."

- Třetí série nájezdů už se nejela, měl jste jet vy?
- "Ano, měl jsem jet jako třetí. Klukům to ale nevyčítáme, doteď góly dávali a ani nadále asi není co měnit. Nikdo nemohl čekat, že to půjde vždycky. Celkově jsme hráli dobře, brankář nám zachytal, takže spokojenost, nájezdy prostě dopadly neúspěchem, stane se."

- Takže utkání na Spartě povzbudí do pátečního zápasu v Mladé Boleslavi...
"Tak určitě (smích). Jak už jsme řekl, moc týmu tady body nedělá, takže ano."

- Jak se nyní vy osobně díváte na tabulku?
"Všichni víme, jaký začátek byl, takže budeme rádi za desítku. Je potřeba sbírat nadále takovýmto způsobem bod za bodem, protože ty týmy pod námi také můžou začít vyhrávat. Stále je ve hře dost bodů.

- Mluví se o tom, že následující tři zápasy ve složení Mladá Boleslav, Chomutov a Olomouc rozseknout, kdo půjde do šestky...
"Jasné, když s těmito týmy prohrajeme, tak asi to bude jasné. Ale může to být právě naopak."

Útončík PSG Zlín Tomáš Čachotský.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY