čtvrtek 04. února 2016 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Ondřej Veselý po boji na Spartě: S tímto přístupem by nám desítka neměla uniknout

Zlínští hokejisté zavítali v rámci dohrávky 41. kola Tipsport extraligy na led Sparty. Vyrovnaný boj nakonec rozsekly až samostatné nájezdy, ve kterých uspěli domácí. I tak ale byl kapitán týmu PSG Zlín Ondřej Veselý spokojen: "Odehráli jsme dobrý zápas, obraz hry klidně mohl být úplně jiný. Každopádně pokud budeme takto přistupovat i k dalším zápasům, desítka by nám už neměla uniknout," pověděl Veselý. Svěřenci Rostislava Vlacha v Čechách zůstávají, již v pátek zavítají na led Bruslařského klubu z Mladé Boleslavi.

- Váš cíl je z tohoto tripu dva body, polovinu už máte za sebou...
"My tak neuvažujeme. Chceme bodovat v každém zápase a se Spartou se to podařilo alespoň částečně. Myslím si, že jsme měli na dva, a možná i na tři body. Byl to vyrovnaný zápas a šancí bylo hodně."

- Celý zápas jste dotahovali, ovšem mohlo to být klidně naopak, souhlasíte?
"Ano, obraz hry mohl být úplně jiný a klidně jsme mohli vést. Bohužel jsme naše šance nevyužili, za což soupeř byl produktivnější a naše menší chybičky v obraně potrestal."

- Měl jste šanci v samém závěru třetí třetiny při přesilové hře, co tam chybělo?
"Zakončit, nedokázal jsem vystřelit. Ale celkově tam bylo šancí opravdu hodně, mohl vyhrát kdokoli. Za nás ale mohu říct, že jsme odehráli dobrý zápas."

- Co jste si před toutou šancí rozhodnout v posledních vteřinách při oddechovém čase řekli?
"Abychom neriskovali a soupeř se nedostal do brejku. Nehráli jsme to moc komplikovaně."

- V prodloužení jste byli přesně v opačné situaci, a to kdy jste skoro celé dvě minuty bránili ve třech proti pěti, ale povedlo se.
"Tam jsme to velice dobře odbránili, Sparťani se snažili kombinovat, ale my jsme drželi stále trojuhelník, takže se k ničemu velkému nedostali."

- V nájezdech poté ztroskotali Petr Holík s Robertsem Bukartsem, to asi zamrzí?
"Nemůžeme jim ale nic vyčítat. Kluci jindy dávají góly, ale nemohou je dávat pořád. Zrovna dneska to nevyšlo, příště třeba zase jo."

- Zůstáváte do pátečního zápasu v Praze, což určitě kvitujete?
"To rozhodně, máme veškerou možnost připravit se pořádně na zápas v Mladé Boleslavi."

- Připravit na zápas, který odehrajete v Mladé Boleslavi...
"Chceme, a vlastně pro splnění onoho limitu musíme zase bodovat. Do každého zápasu jdeme s tím, že chceme maximum, takže pochopitelně vyhrát po šedesáti minutách.

- Hráči neradi mluví při pohledu na tabulku. Určitě sledujete, že náskok na jedenácté Pardubice máte už jedenáct bodů, do šestky jich naopak zbývá sedm. Kam je nyní upřena větší pozornost?
"Máme dobrý náskok, ale dá se rychle ztratit. Se štěstím jsme vyškrábali ze spodních vod, ale musíme být stále opatrní. Myslím si, že když ke každému zápasu přistoupíme jako na Spartě, v desítce rozhodně budeme."

Kapitán PSG Zlín Ondřej Veselý.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY