neděle 07. února 2016 | Zlin Press - Roman Ordelt

Brankář Libor Kašík: Směrem dozadu to byla od kluků výborná práce

Překonal jej jen hostující útočník Vladimír Růžička, jinak byl brankář PSG Zlín Libor Kašík bezchybný. Po triumfu 4:1 nad Chomutovem jej mohly těšit nejen důležité tři body, ale i pozvánka do reprezentace, do níž se dostal poprvé v kariéře. "Být v nároďáku je pro mě paráda, i kdybych tam měl jen sedět na lavičce. Pro každého hráče je to top v jeho kariéře," řekl Kašík.

- Vypadalo to, že soupeř ani moc nezlobil, větší tlak si vypracoval až ve třetí třetině, že?
"Chomutov měl šance, v první i druhé třetině tam byla pokaždé jedna jasná gólovka. Na naší straně bylo i štěstíčko, jednou to málem dali do prázdné brány. Naštěstí my jsme dokázali svoje šance proměnit a odehráli jsme super zápas. Směrem dozadu to byla od kluků výborná práce, k tomu jsme navíc dávali góly."

- Postup minimálně do předkola play off už je hodně blízko, souhlasíte?
"Dnešní vítězství bylo i proto důležité, abychom měli v pauze pohodu. Ale pořád je reálné všechno, může ještě být šestka i play out. Když budeme pořád makat, můžeme se přiblížit i zmíněnému šestému místu."

- Co vaše nominace do národního týmu? Díky omluvence brankáře Alexandra Saláka máte větší šanci, že si zachytáte.
"Furt to beru stejně. Být v nároďáku je pro mě paráda, i kdybych tam měl jen sedět na lavičce. Pro každého hráče je to top v jeho kariéře."

- Jak jste se o tom dozvěděl?¨
"Četl jsem to na hokej.cz, kamarádi mi psali a gratulovali. V kabině jsem hned slyšel, že budu platit do kasičky." (úsměv)

- Co jste v souvislosti s reprezentací zatím řešil?
"Ptal jsem se na lístky na zápas, protože se mi ozvalo neuvěřitelné množství kamarádů a lidí co mi fandí, které bych nechtěl zklamat. Aspoň pro rodinu bych rád sehnal vstupenky. Jinak jsem zatím soustředil na to, abych dochytal utkání v extralize a pomohl klukům v mužstvu. To se povedlo a teď už se těším na reprezentaci."

Libor Kašík při zákroku.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY