úterý 09. února 2016 | Zlin Press - Roman Ordelt

Útočník Robert Říčka po trefě do sítě Pirátů: Nevěděl jsem, že to byl stý gól!

Jeho trefa do sítě Chomutova byla jubilejním stým gólem hokejistů PSG Zlín v letošní extraligové sezoně. Útočník Robert Říčka jí docílil typicky – přesnou a ostrou z mezikruží. „Soustředil jsem se hlavně na to, abych trefil bránu,“ popsal Říčka. „Nevěděl jsem, že to byl stý gól. Až pak jsem slyšel, jak to říkala hlasatelka na zimáku."

- Po třech porážkách jste zabrali v pravou chvíli, hlavně směrem dozadu to byla výborná práce, souhlasíte?
"Něco jsme si k tomu po třech zápasech řekli, předtím to nebylo ono. Nechtěli jsme nastoupit tak živelně a zase dostat první gól. Byli jsme více opatrní. Výhra pro nás byla hrozně důležitá, nic jiného než tři body jsme nebrali. Budeme teď během přestávky klidnější. Věřím, že po reprezentační pauze na to navážeme, budeme zase vyhrávat hlavně doma a něco přivezeme i z venku."

- Vstřelil jste už čtrnáctou branku, pomáhá vám hodně spolupráce s produktivní dvojicí Petr Holík, Roberts Bukarts?
"Jsem rád, že góly dáváme jako celá lajna. V předchozích třech utkáních jsme se sice vůbec neprosadili, ale proti Chomutovu nám to zase vyšlo. Šance máme pořád, je to jen o tom, jestli je proměníme. Třeba ve třetí třetině jsem měl velkou šanci, ani nevím, jestli jsem trefil brankáře nebo hráče."

- Střelecky se naštěstí prosazují i další útoky, že?
"Ano, to je super. Soupeř se díky tomu musí soustředit i na další lajny než jen na naši. Sestava se docela ustálila, jsou v ní minimální změny. I díky tomu jsou k vidění docela pěkné akce, třeba čtvrtá lajna teď hraje výborně."

- Máte na svém kontě už čtrnáct branek, tolik jste asi před sezonou nečekal, ne?
"Abych byl upřímný, tak nečekal. Trenér mi věří, máme na ledě hodně prostoru a daří se nám to využívat. V posledních zápasech cítím, že soupeři si víc všímají Bukyho, takže na ledě bývám více volnější."

- Co říkáte na nominaci brankáře Libora Kašíka do národního týmu?
"Doufám, že se do branky podívá. Věřil jsem, že z našeho týmu nebude sám, Holas má v posledních týdnech výbornou fazonu. Má góly, nahrávky. Ale aspoň že je tam Káša."

- Těšíte se na nadcházející reprezentační pauzu?
"Přijde nám vhod. Tempo zápasů bylo rychlé, šlo to hned po sobě. V šatně jsou nějaké drobnější zranění, takže bude čas to doléčit. Těším se i na to, že pojedu do Havířova za rodinou a pozdravit známé."

Útočník PSG Zlín Robert Říčka v souboji s nejproduktivnějším hráčem české extraligy Romanem Červenkou z Chomutova.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY