pátek 16. listopadu 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

Obránce Radim Tesařík: Prohra se Spartou mrzí, alespoň na bod jsme mohli dosáhnout

Ve 38. minutě po perfektní nahrávce Petra Čajánka vymetl levý horní rožek hostující branky a vstřelil první branku v sezoně. Ani gólový příspěvek Radima Tesaříka ale hokejistům PSG Zlín nepomohl v duelu se Spartou Praha k bodovému zisku. „Hrozně mě to mrzí, aspoň na bod jsme mohli dosáhnout,“ říkal zklamaný Tesařík po porážce 2:3.

Doma jste prohráli pošesté v řadě, ale na rozdíl od předchozích nevydařených zápasů jste měli k bodu hodně blízko. Co rozhodlo?
"Měli jsme daleko lépe začít celý zápas. Začali jsme hrát až od půlky zápasu a to je hrozně pozdě. Přitom přijel takový tým jako Sparta, o to víc tomu nerozumím. Bohužel naše připravenost na utkání nebyla taková, jak má být. Po první třetině bylo v šatně živo, pár hráčů mělo proslov. Musíme se z toho konečně ponaučit, je do nebe volající, že venku nám to jde a doma ne."

Čím se to dá vysvětlit?
"Bylo to v hlavě. Viděli jste sami, že od poloviny zápasu to najednou byl úplně jiný mančaft. Ohromně nás vybudila vítězná bitka Zdeni Okála, udělal výbornou práci a celému týmu pomohl. Od té doby už jsme hráli dobře."

Sám jste mohl vyrovnat, v závěru jste měl obrovskou šanci.
"Kluci říkali, že jsem trefil hráče soupeře, ani to nešlo do gólmana. (kroutí hlavou) Puk skákal, měl jsem smůlu. Ve třetí třetině jsme měli velký tlak, moc mě mrzí, že z toho nebyl třetí gól. Aspoň na bod jsme měli."

Hostující brankář Neuvirth zaznamenal jen v poslední třetině 25 zákroků. Vychytal vás?
"Byl výborný, ale musím říct, že my jsme byli v koncovce mizerní. Bylo to jen otázkou času, kdy nám to spadne do brány. Bohužel to nakonec nevyšlo."

Hned v neděli jedete do Kladna, zbudou vám nějaké síly?
"Snad ano. Musíme začít hrát tak, jak jsme dneska skončili. Zní to jako fráze, ale potřebujeme i kousek štěstí."


 

Radim Tesařík
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY