sobota 17. listopadu 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

AKTUÁLNĚ: Tým PSG míří za Jágrem. Čeká Berany v Kladně osmá výhra v řadě z venku?

Tipsport extraliga pokračuje po reprezentační přestávce v rychlém sledu, neboť extraligové zápasy jsou nyní na programu každý druhý den. Tým PSG Zlín se představí v neděli 18. listopadu v 17.30 hodin v rámci na ledě Kladna, kde změří v rámci 22. kola síly s hvězdným týmem Rytířů. Za Kladno nastoupí opět hvězdy NHL jako jsou Jaromír Jágr, Tomáš Plekanec, Marek Židlický a Jiří Tlustý. Zatímco Berani na domácím ledě stále tápou, venku se vezou na vítězné vlně, která zatím čítá sedm zápasů v nepřetržité řadě. Právě poslední domácí výhra Zlína se datuje začátkem října právě k týmu Kladna. Čajánek a spol. tehdy porazili Rytíře v nezapomenutelném utkání 3:2. Skolí zlínská družina Jaromíra Jágra i na druhý pokus?

Zlínští hokejisté zaspali v pátečním duelu se Spartou úvodní třetinu a Pražané se  dostali do tříbrankového vedení. Berani začali hrát až od poloviny utkání a opět na domácím ledě nedosáhli na vítězství ani na šestý pokus. „Nechytli jsme úvod utkání a Sparta si vytvořila náskok. Mužstvo zaslouží pochvalu pouze za třetí třetinu. Bohužel jsme nedotáhli duel do úspěšného konce. Chybělo nám i trochu štěstí, možná to byl i trest za špatný začátek,“ řekl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín. Berani budí na cizím ledě oprávněný strach protivníků. Berani jedou do Kladna v pozici nejlepšího extraligového týmu na soupeřově ledě. Vlachova družina vyhrála v letošní sezoně venku z deseti odehraných zápasů osmkrát!

V sestavě Zlína bude vedle dlouhodobě zraněného Petra Zámorského scházet i další bek Martin Matějíček, který vyfasoval v zápase se Spartou trest ve hře. Ten znamená automaticky stop na jedno utkání. Zlínští hokejisté absolvují v neděli dopoledne od 9.30 hodin rozbruslení na vlastním ledě a poté se vydají klubovým autobusem na cestu do středních Čech. „Musíme v Kladně začít hrát tak, jak jsme ukázali ve třetí třetině při domácím zápase se Spartou. Venku míváme i potřebné štěstí. Zápasy jdou nyní v rychlém sledu. Věřím, že máme dostatek sil i po náročné bitvě se Spartou,“ pověděl obránce Radim Tesařík, nejlepší hráč mužstva.

Rytíři dokázali ze dvou utkání po přestávce vytěžit pouze jeden bod. Kladno prohrálo těsně v Třinci a poté doma v prodloužení s Českými Budějovicemi. Utkání 22. kola Tipsport extraligy Rytíři Kladno – PSG Zlín začíná na Městském zimním stadionu v Kladně v neděli 18. listopadu od 17.30 hodin.


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY