neděle 18. listopadu 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

Hattrick Honejska srazil Jágra a spol. opět do kolen

Tým PSG Zlín porazil podruhé v letošní sezoně Tipsport extraligy hvězdné Kladno v čele s Jaromírem Jágrem. Zatímco Berani doma porazili Rytíře 3:2, venku zásluhou hattricku Antonína Honejska vyhráli dokonce 4:1. Dvacetiletý talentovaný forvard PSG Zlín sehrál životní zápas a připsal si první extraligový hattrick. Odchovanec Prostějova se letos trefil již podeváté a poskočil do čela pomyslné tabulky zlínských střelců. Před zápasem byla veškerá pozornost upřena na Jágra, Plekance a další. Všechny svým výkonem zastínil právě Honejsek, který se stal hráčem nedělního kola. „Byl to můj nejpovedenější zápas v kariéře, zkrátka životní zápas,“ pověděl šťastný střelec Zlína.

Kladno mělo v zápase střeleckou převahu, ale Berany skvěle podržel gólman Jakub Sedláček. Úspěšně zneškodnil čtyřicet střel Kladna. Jágr na zlínského gólmana vystřelil čtyřikrát, ale vyšel naprázdno. Sedláček mužstvo podržel především na začátku třetí třetiny. „Měli jsme i hodně štěstí, Kladno nastřelilo několik tyček. Skvěle však zachytal Kuba Sedláček,“ řekl Antonín Honejsek. V první třetině dvakrát překonal brankáře Kladna Cháberu a svůj hattrick dovršil úspěšnou dorážkou při přesilové hře v 57. minutě. „Jsem velmi šťastný, že jsme vyhráli. Je to můj premiérový hattrick v extralize. Důležité je, že jsme dokázali vyhrát na Kladně, které je nabité hráči z NHL. Tři body z Kladna jsou velmi cenné,“ pravil při rozhovoru s novináři. Zatímco doma Zlín tápe, venku se rozjel k nebývalé vítězné jízdě. Na Kladně si připsal již osmý úspěšný zářez v řadě. „Opravdu vám neřeknu, čím to je. I doma hrajeme dobře, vytvoříme si tlak a šance, ale bohužel nedáváme góly,“ hledal příčiny domácích nezdarů. Honejska bude hattrick něco stát do klubové pokladny, ale přesnou částku klubový pokladník Jiří Ondráček ještě nevyřkl.

Zlínský hráč vstřelil hattrick v extralize po dlouhých více než třech letech, neboť naposledy se trefil třikrát v jednom zápase obránce David Nosek. Zlín tehdy v lednu 2009 vyhrál po nájezdech 3:2 nad Znojmem a všechny góly zaznamenal právě Nosek, v současnosti hokejista Karlových Varů

Antonín Honejsek
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY