úterý 01. března 2016 | Zlin Press - Roman Ordelt

Hrdina Daniel Štumpf: Tři góly jsem dal v juniorce, mezi dospělými nikdy

Ve dvanáctém duelu v dresu PSG Zlín zaznamenal už sedm branek. Slovenský forvard Daniel Štumpf je na konci sezony v báječné formě, v utkání proti Plzni vstřelil hattrick. "Tři góly jsem dal naposledy v juniorce, mezi dospělými nikdy," podotkl Štumpf, jehož třetí trefu oslavili fanoušci vhozením několika kšiltovek na led. "Mám je ve skříňce v šatně, aspoň budu mít co nosit," usmál se Štumpf.

- Čím to, že po první dvacetiminutovce se hra týmu tak výrazně zvedla?
"V první třetině nám nešly nohy. Od druhé části hry jsme začali pořádně dohrávat souboje, zlepšili jsme se a když se daří vyhrávat osobní souboje a jde i forčeking, každý se na ledě cítí lépe."

- Daří se vám často skórovat z pozic přímo před brankovištěm, je to vaše oblíbená parketa?
"Snažím se pohybovat kolem brány a dnes mě to našlo. Nedělal bych z toho nic extra. Hattricku si samozřejmě cením, ale větší radost mám ze tří bodů."

- Nájezd jste provedl hodně zkušeně, brankáře Machovského jste vymíchal. Všiml jste se, že se na trestné střílení vrátil do brány právě on?
"Vím, že se brankáři měnili, ale podíval jsem se jen na to, jestli nemá opačný gard. Počkal jsem si na jeho první pohyb a naštěstí ho udělal, jinak bych asi jel až za mantinel. (směje se) Předtím jsem byl dlouho na ledě, už jsem toho měl dost. Stihl jsem se trošku vydýchat. což mi pomohlo. Měl jsem pak obrovskou radost, ale radoval jsem se spíš vnitřně. Nechtěl jsem tam dělat nějaké opičárny. (úsměv)

- Vaše forma na konci sezony jde hodně nahoru, že?
"Hlavně jsem rád, že jsem zpátky ve Zlíně. Snažím se hrát jednoduše a teď mi to tam párkrát spadlo. Pomohlo mi působení v Havířově, stále jsem na sobě pracoval a chtěl být připravený. Kluky z Havířova pořád sleduju, jsem s nimi pořád v kontaktu. Snad Jihlavu ve čtvrtfinále play-off první ligy ještě potrápí."

- Co říkáte na výkon dvacetiletého gólmana Ondřeje Halody?
"Podržel nás, chytal jak regulérní extraligový brankář. Jsme za to moc rádi. Je dobrý, nebyli jsme ve stresu z toho, že chytá. Především jsme chtěli pokrývat dorážky soupeře, celkem jsme to tam čistili."

Daniel Štumpf během zápasu.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY