sobota 05. března 2016 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Petr Holík před Třincem: Každá série je padesát na padesát, výhodou je začátek doma

Poslední kolo základní části Tipsport extraligy už řešilo pouze otázku, kdo se s kým utká v předkole play off. Shoda výsledků nakonec Berany poslala ze sedmého místa na desátý Třinec. "Každá série je padesát na padesát, malou výhodou nám však je začátek série na domácím kluzišti," řekl po utkání na Kometě nejproduktivnější hráč PSG Zlín Petr Holík.

Výrazně hokejisté PSG Zlín odmítli v 52. kole Tipsport extraligy na ledě Brna, že by kalkulovali nad výběrem soupeře. Celý zápas bojovali a nakonec vyválčili cennou výhru 4:2. "Ne vždy se vyplácí něco vypustit. Chtěli jsme vyhrát a brali jsme to jako přípravu na pondělí a úterý, Bylo jedno, koho dostaneme, nedá se vybírat. Generálku jsme zvládli a snad se bude dařit i dále," pověděl Petr Holík před startem předkola. 

Po nepříliš vydařeném začátku dokázali Berani stejně jako loňskou sezonu skoro neuvěřitelné, tentokrát však elitní šestku nevybojovali. Ačkoli vybojovali stejný počet bodů jako v sezoně 2014/2015, o dva body nakonec skončili sedmí za Mladou Boleslaví. "Po průběhu letošní sezony jsme rádi, kde jsme. Už se všichni těšíme, až vypukne play off. S Brnem to nemělo moc tempo, play off už bude jiné," je si vědom zlínský forward.

Třinec prožívá sezonu, která je pro ně velmi pod očekáváním. Do poslední chvíle strach o udržení předkola překvapil snad všechny extraligové fandy. Ale Petr Holík je na pozoru, play off je jiná soutěž. "Museli něco změnit, když se nedařilo. Začali obranou, trochu lépe začali bránit. Dostali se do play off, kde se začíná od nuly. Nikdo není lehký soupeř," řekl čtyřiadvacetiletý hokejista.

Hráči se nezajímali, jak se hraje jinde a koho dostanou. Nápovědou jim byl až pokřik ke konci zápasu zlínského početného kotle "Třinec uděláme!" Na Oceláře se Beranům v play off daří více než líp, avšak to je nyní nepodstatné. "To neřešíme, s Brnem jsme taky vyhráli finále a sezonu na to vypadli ve čtvrtfinále," připomněl Holík.

Celý tým trápila v posledních dnech chřipková epidemie, i Petr Holík ulehl do postele. "Snad už to máme za sebou. Třeba já jsme ležel dva dny a až v pátek ráno jsem šel na led. Cítil jsem se na ledě o hodně lépe než doma," sdělil vítěz kanadského bodování zlínského týmu s 11 góly a 30 asistencemi.

Předkolo startuje již v pondělí. příliš času na odpočinek není. "Já raději hraji častěji. Uvidíme po sérii, komu to jak sedlo," zakončil Holík. Série hraná na tři vítězná utkání začíná domácím dvojutkáním v pondělí 7. a v úterý 8. března, pokračuje ve čtvrtek a případně v pátek v Třinci. Případný pátý rozhodující duel se odehraje ve Zlíně v neděli 13. března.

Petr Holík v zápase s Kometou je atakován Vojtěchem Němcem.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY