neděle 06. března 2016 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Uzdravený útočník Pavel Kubiš: Třinec je těžký soupeř jako každý jiný

Téměř dva měsíce nehrál vinou zranění ruky, ale před play off se mu podařilo uzdravit se. Pavel Kubiš naskočil do utkání v Brně a ačkoliv mu to podle jeho slov příliš nešlo, do vyřazovacích bojů v play off chce naskočit. "Každý hráč, kdyby trochu mohl, do play off naskočí," řekl zlínský útočník, který nastupuje v útoku vedle Jana Maruny a Jiřího Ondráčka.

- Co říkáte na Třinec jako soupeře v předkole?
"Těžký, jako každý jiný. Třinec je hodně těžký soupeř proto, že má široký kádr. Je teď na nich, jestli se zvednou nebo ne. My doufáme že ne."

- Kometa by ale nebyla o nic lehčí?
"Nebyla. Těžko se vybírá soupeř do play off. Těžké týmy jsou jak v předkole, tak na špici tabulky."

- Každá série je padesát na padesát, ale je něco, co by mohlo hrát ve váš prospěch, například domácí prostředí?
"Přesně. To je asi tak jediné. Ještě je plus, že jsme nyní ke konci měli fazónu. Ale to je jedno, bude se nyní hrát od nuly."

- Byl duel s Kometou jiný než předchozí?
"Určitě, byl to takový opatrnější zápas z obou stran. Každý chtěl pošetřit své opory do nejdůležitější části sezony."

- Jak se osobně hrálo vám, naskočil jste po více než dvouměsíční pauze?
"Mám z toho takové rozpačité pocity. Nebylo to nic moc, ale zase na to, že jsem po sedmi týdnech držel hokejku, tak.. První třetina nebyla dobrá, s pukem jsem si moc nerozuměl. Tedy to nikdy, ale tentokrát to bylo extrémní (smích). Také jsem prohrával hodně osobní souboje, což je problém."

- Skvělé načasování uzdravení, akorát na play off?
"Nechci říct, že jsem to časoval přesně takto, ale čekal jsem, že to bude dobré někdy v tomto termínu. Čekal jsem samozřejmě na to, jestli mě trenér nasadí. Domluvili jsme se, že to vyzkouším a ještě se pobavíme o tom, jestli nastoupím v pondělí a úterý. Každý hráč samozřejmě před play off chce hrát, když je mu to umožněno."

- Třinci se na jejich poměry letos extrémně nedaří, může to být pro vás výhoda?
"Pokud celou sezonu hrajete pod tlakem, tak se to na vás někde projeví. Teď se ale začíná od nuly a to co bylo, tak bylo. Ale je to samozřejmě výhoda, že se jim nedařilo a je na ně vytvářen určitý tlak."

- Zlínu se rovněž příliš nedařilo, ale nakonec jste znovu bojovali o šestku?
"
Jsem hlavně rád, že jsme se dostali do předkola. Když jsem se díval na tabulku před Vánoci, říkal jsem si, že kdybychom se vyhnuli baráži nebo postoupili do desítky, bylo by to krásné. A vyšlo to."

- Jaké to je sledovat tým, který bojuje o desítku a nemůžete mu pomoci?
"
To bylo naštěstí období, kdy už se klukům celkem dařilo. Takže já jsem se jen vždy podíval na výsledky a viděl jsem, že paráda, že zase vyhráli. Ale jsem velice rád, že jsme tam, kde jsme. Je to super, že jsme se zvedli takto podruhé za sebou. Stejně jako loni říkám, že se musíme ponaučit. Tentokrát už ale doopravdy."

- Jak moc bylo pro vás důležité, že zůstal trenér Rostislav Vlach?
"Podruhé to vytáhl, takže asi důležité. Bůhví, jak by nám to sedlo, kdyby přišel někdo jiný, zase by nastolil jinou taktiku. Navíc přišli nějací hráči a výrazně nám pomohli. Zase jsme utekli hrobníkovi z lopaty, sice o dost, ale snad už se to nebude opakovat. Protože to září, říjen a listopad, to byla hra fakt hrozná. Říkal jsem si, že jestli se nezvedneme, tak to bude dost špatné, ale ukázalo se, že něco v týmu je."

Útočník Pavel Kubiš kvůli zlomenině navikulární kosti v zápěstí vynechal 15 zápasů a na extraligový led se vrátil po sedmitýdenní přestávce při utkání s Kometou.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY