čtvrtek 10. března 2016 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Skromný autor hattricku Petr Holík říká: Tři góly dal ale tým

Byl to jeho večer. Útočník PSG Zlín Petr Holík dal všechny góly Zlína ve třetím utkání předkola play off v Třinci a stal se jednoznačně nejdůležitější postavou výhry 3:2 v prodloužení. "Tři góly dal ale tým," pověděl skromně po zápase čtyřiadvacetiletý subtilní forward. Berani získali postupový mečbol do čtvrtfinále a již v pátek 11. března mohou ve Werk Areně slavit postup.

Už tento zápas vypadal beznadějně, ale přece je z toho vítězství! Když osm minut před závěrem základní hrací doby dostal gólman Libor Kašík pětiminutový trest a byl vyloučen do konce zápasu, byla situace za stavu 2:1 pro Třinec pro Berany hodně zlá. Jenomže, hned na to pláchl do úniku Petr Holík a vyrovnal. "Určitě to soupeře srazilo, že jsme dokázali za takové situace srovnat. To nám dodalo sílu se nadále bránit," pověděl zlínský hrdina. "Bylo velmi důležité, že jsme to nezabalili a hned vyrovnali, to rozhodně," zdůraznil zlínský forward.

Vyloučení brankářské jedničky PSG do konce střetnutí po seknutí na Rákose odsoudil, podle Holíka pro to není omluva. "Nic Kášu neomlouvá, toto nesmí nikdo udělat, natož tak gólman. Navíc jsme prohrávali, připravili jsme se o přesilovku a dlouho jsme se museli bránit," řekl čtyřiadvacetiletý hokejista. "Já osobně jsem ale viděl ten zákrok až na kostce," dodal.

Otázkou zůstává, jestli bude moci třiadvacetiletý brankář chytat ve čtvrtém utkání předkola. S kombinaci s loňským dalším pětiminutovým trestem se dá očekávat disciplinární trest. "Samozřejmě, Káša má formu, ale nebojím se, že by to Horča (poznámka: Luboš Horčička) nezvládl. Trest skutečně asi reálný je," řekl Holík.

Petr Holík prožil nejlepší utkání profesionální kariéry, hattrick v ní dokonal poprvé. "Tři góly dal ale tým. Já jsem měl všechno jednoduché situace, dvakrát jsem pálil do prázdné branky a jednou to byl nájezd. Tam jsem tedy s gólem nepočítal, protože jsem slyšel cinknout tyčku, ale nakonec se spoluhráči začali radovat," popisoval Holík. Po rozhodující brance v 63. minutě ani nevěděl, jak se má radovat. "To jsem fakt nevěděl, takže jsem jenom řval," usmál se. V této sezoně je už třetím hráčem Zlína, který dal hattrick. Před ním tři góly v jednom zápase dali Roberts Bukarts a Daniel Štumpf.

Útočník PSG Zlín Petr Holík během 3. zápasu předkola play off s Třincem.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY