pátek 11. března 2016 | Zlin Press - Roman Ordelt

Gólman Libor Kašík vyvázl od disciplinární komise bez trestu

Brankář PSG Zlín Libor Kašík může nastoupit ve 4. zápase předkola play off na ledě Třince. Disciplinární komise ELH pod vedením Karla Holého zastavila se zlínským gólmanem řízení a dospěla k závěru, že zákrok na třineckého útočníka Daniela Rákose nebyl takové povahy, aby vyžadoval postih nad rámec uloženého trestu. Kašíkovi byl uložen v utkání větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za sekání. Klub PSG Zlín dále podal podnět na prouzkoumání chybných rozhodnutí rozhodčích v dané situaci.

V tiskové zprávě předsedy disciplinární komise ELH Karla Holého je uvedeno: Po zhlédnutí videozáznamu shledal, že brankář reagoval na situaci, kdy byl v důsledku prudkého zabrzdění protihráče zasažen ledovou tříští a holí drženou v obou rukách ho následně zasáhl nad hráčskými kalhotami. Přestože se jednalo o zcela neadekvátní reakci, předseda disciplinární komise ELH dospěl k závěru, že zákrok nebyl takové povahy, aby vyžadoval postih nad rámec trestu uloženého v utkání a řízení s hráčem Liborem Kašíkem (PSG Zlín) zastavil.

4. zápas předkola play off HC Oceláři Třinec – PSG Zlín je na programu v pátek 11. března od 17:20 hodin ve Werk Areně za asistence kamer České televize.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY