neděle 13. března 2016 | Zlin Press - Roman Ordelt

Hrdina série Petr Holík: Jsem rád, že jsme rozhodli prodloužení rychle

V sérii s Třincem dal pět branek a byl klíčovým hráčem PSG Zlín v cestě za postupem do čtvrtfinále play off. Útočník Petr Holík pomohl Beranům k parádnímu obratu v pátém utkání předkola, díky němuž tým postoupil do další fáze play-off. "Jsem hrozně moc rád, že jsme prodloužení rozhodli tak rychle," pochvaloval si Holík.

- Opět jste ukázali, že vás nezlomí ani dvoubranková ztráta, že?
"Za stavu 0:2 jsme si říkali, ať se hlavně nezblázníme a aby každý nechtěl dát gól. Bylo hrozně důležité, že se nám podařilo hned snížit na 1:2. Nepoložili jsme se. Třinec jsme vyřadili posedmé v řadě, ale to je spíš náhoda. Hrozně moc nám pomohli diváci, dnes byl fantastičtí. Hnali nás dopředu a za to jim patří velký dík. Kdybychom hráli v Třinci, možná by to vypadalo jinak."

- Váš dnešní obrat jakoby symbolizoval celou sezonu, ze dna tabulky jste se vyškrábali až mezi nejlepších osm celků...
"Hlavně jsme se chtěli dostat do desítky, což jsme splnili. Jsme strašně šťastní, že jsme se dostali do čtvrtfinále. Teď budeme chtít Spartu co nejvíc potrápit. Daří se nám, vyhráváme, chceme na to navázat."

- Co rozhodne v nadcházející sérii?
"Mají výborné přesilovky, musíme proti nim hrát disciplinovaně a zároveň tvrdě do těla, nedělat zbytečné chyby. Sparta má šikovné hráče, kteří umí využít každou chybu. Chceme uspět, uvidíme jak to dopadne."

- Budete mít dost sil?
"Ve středu se hraje, zregenerujeme a půjdeme do nich. Sil máme dost, do středy se připravíme. V pondělí je zase trénink, půjdu to vyjezdit."

Petr Holík při rozhovoru.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY