neděle 13. března 2016 | Zlin Press - Roman Ordelt

Kapitán Ondřej Veselý: Přiklonilo se k nám štěstí a pomohlo i domácí prostředí

Trefa kapitána Ondřeje Veselého rozhodla napínavou sérii předkola play off s Třincem a poslala Berany do čtvrtfinále, kde narazí na Spartu Praha. "Dostali jsme se do přečíslení a Onder mi perfektně přihrál před prázdnou branku. To už bylo jednoduché trefit," pochvaloval si osmatřicetiletý zkušený útočník.

- Ondřeji, během zápasu jste už ztráceli dvě branky, díky čemu jste dokázali duel zvrátit?
"Bylo to poprvé v sérii, kdy vedl jeden tým o dva góly. Ale věděli jsme, že máme spoustu času na srovnání, hra byla pořád vyrovnaná. Důležitý byl rychlý gól na 1:2. Pak jsme chvilku hráli líp a dali druhou branku, třetí dvacetiminutovka byla opatrná a vyrovnaná. Celkově se k nám přiklonilo štěstí, série byla vyrovnaná. Roli hrálo i domácí prostředí. Věřil jsem, že to zvládneme."

- Třinec jste vyřadili posedmé v řadě, je to opravdu jen náhoda nebo si na něj tak moc věříte?
"Dřívější série si moc nepamatuju, ale postup je pokaždé pěkný, ať už přes Třinec, nebo přes někoho jiného. Pokud jde o Oceláře, možná jsou opravdu týmem, proti kterému si věříme. V rozhodujících chvílích dokážeme zabrat a najít sílu."

- Co se dá čekat od série se Spartou?
"Spolu s Libercem podávala nejlepší výkony v sezoně, je favoritem. Ale v play off si soupeře nevyberete, porazit musíte každého. O to se budeme snažit i proti Spartě."

- Budete mít dostatek sil?
"Je pro nás výhoda, že jsme rozehraní a v tempu. Sice jsme proti Třinci hráli převážně na tři lajny, ale jsme dobře trénovaní. Je lepší hrát těžké zápasy než jen trénovat."


Ondřej Veselý se raduje z postupové branky.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY