středa 16. března 2016 | Zlin Press - Roman Ordelt

Čtvrtfinále play off se Spartou začíná! Tým PSG Zlín jede uspět do Prahy

Čtvrtfinálová série Česká pojištovna play off Tipsport extraligy HC Sparta Praha – PSG Zlín začíná. V dnešním podvečeru se rozehraje v O2 areně první bitva série hrané na čtyři vítězná utkání. Postupujícího do semifinále poznáme nejpozději v neděli 27. března. Zlínští hokejisté vyřadili v předkole vicemistra z Třince gólem kapitána Ondřeje Veselého z první minuty prodloužení a nyní je čeká souboj s favorizovanou Spartou o postup do semifinále. „Chceme uspět a soupeře co nejvíce potrápit. Sparta má výborné přesilovky, musíme proti nim hrát disciplinovaně a zároveň tvrdě do těla, nedělat zbytečné chyby. Mají šikovné hráče, kteří umí využít každou chybu,“ řekl útočník Petr Holík, nejproduktivnější hráč a střelec dosavadního průběhu play off.

Zlínští hokejisté vyřadili z boje o Masarykův pohár v předkole stále nebezpečný Třinec, nicméně euforie z postupu dlouho netrvala. Veselý a spol. se připravují od pondělí na čtvrtfinálový duel s Pražany. „Sparta s Libercem jsou nejlepší mužstva v extralize, co se týká kvality hráčského kádru. Pro nás to budou zápasy, kde můžeme překvapit a velkého favorita hodně potrápit. Jdeme do každého zápasu s cílem vyhrát a může se stát, že postoupíme. Utkání budou hodně těžká, Sparta je silná v ofenzivě i defenzivě, ale chceme překvapit,“ řekl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín.

Na rozdíl od soupeře, který čekal dlouhých dvanáct dní čekal na zahájení vyřazovacích bojů, Berani jsou rozehraní a seběvědomí jim zvedlo vyřazení Třince. „Kluci jsou fyzické stránce velmi dobře připraveni a i po odehraném předkole a pěti těžkých zápasů mají dostatek fyzických i psychických sil. Pro nás je rozhodně lepší, když jsme v zápřahu než kdybychom měli delší herní pauzu,“ pověděl třiapadesátiletý kouč Zlína.

Na marodce jsou brankář Tomáš Štůrala a útočník Martin Cibák (zlomené prsty na ruce), pro které letošní sezona předčasně skončila. V úvodních dvou zápasech série nenaskočí ani zraněný forvard Pavel Kubiš. Do klubového autobusu na cestu do hlavního města nasedlo celkem 24 hokejistů včetně, vedle dvojice gólmanů i osm obránců a čtrnáct útočníků. Do utkání se Spartou nastoupí i útočník Filip Čech, který se stal v neděli podruhé otcem. Po synovi Adamovi přibyl do hokejové rodiny Čechů tentokrát novorozený Jakub. Trenér Vlach neprozradil sestavu, nicméně v minulé sérii proti Třinci dal příležitost i hráčům z WSM ligy. V útoku naskočili Tomáš Fořt z Šumperka nebo Zdeněk Okál z Havířova. Nyní s týmem cestují i bek Karol Korím a forvard Pavel Sedláček, kteří strávili sezonu v prvoligovém Havířově. „Chceme pošetřit síly a rovněž se rozhodujeme podle aktuální formy hráčů,“ upřesnil zlínský stratég.

Berani porazili Spartu během letošní sezony v základní části pouze jednou. Odvetný domácí zápas vyhráli přesvědčivě 4:0, předtím prohráli 3:5. Utkání v O2 areně byla hodně vyrovnaná a Zlín nakonec po boji prohrál 2:4 a 3:4 po nájezdech.

Zlínští hokejisté absolvovali ve středu dopoledne rozbruslení na zimním stadionu Luďka Čajky a po obědě se vydali na cestu do hlavního města. Tradiční nocleh v Holešovicích vystřídá azyl v Clarion Congress Hotelu ve Vysočanech nedaleko dějiště utkání. „Máme v O2 areně ve čtvrtek dopoledne rozbruslení před druhým zápasem, proto jsme volili ubytování v blízkosti arény. Z hotelu to máme do haly zhruba patnáct minut chůze pěšky,“ vysvětlil Martin Kotásek, vedoucí mužstva.

Úvodní zápas čtvrtfinále Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy v ledním hokeji 2016 HC Sparta Praha versus PSG Zlín se hraje ve středu 16. března od 18:20 hodin v O2 areně v Praze-Libni. Utkání přímým přenosem vysílá sportovní kanál České televize od 18 hodin v rámci pořadu Buly – hokej živě, sledujte ho dále na sledujte ho na TV Tipsport nebo prostřednictvím textového zpravodajství na webu onlajny.com.

Program čtvrtfinále Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy ledního hokeje 2016
HC Sparta Praha – PSG Zlín
1. zápas – středa 16. března v 18:20 hodin v Praze (O2 arena)
2. zápas – čtvrtek 17. března v 18:20 hodin v Praze
3. zápas – neděle 20. března v 17 hodin ve Zlíně (Zimní stadion Luďka Čajky)
4. zápas – pondělí 21. března v 17:20 hodin ve Zlíně
případný 5. zápas – středa 23. března v 18:30 hodin v Praze
případný 6. zápas – pátek 25. března v 17:30 hodin ve Zlíně
případný 7. zápas – neděle 27. března v 17 hodin v Praze

Poznámka: začátky zápasů se mohou měnit podle aktuálního vývoje a zařazení do televizního vysílání sportovního kanálu ČT SPORT.

Kanadské bodování hokejistů Sparty v základní části extraligy: 1. Daniel Přibyl 45 (16 + 29), 2. Jan Buchtele 41 (19 + 22), 3. Jaroslav Hlinka 36 (14 + 22), 4. Robert Sabolič 34 (23 + 11), 5. Curtis Hamilton 30 (13 + 17), 6. Miroslav Forman 28 (11 + 17), Michal Čajkovský 28 (11 + 17), 8. Lukáš Pech 26 (6 + 20), 9. Petr Kumstát 24 (14 + 10), 10. Juraj Mikuš 23 (3 + 20) atd.

Hráčský kádr PSG Zlín pro 1. a 2. zápas čtvrtfinále play off:
Brankáři: Luboš Horčička, Libor Kašík, obránci: Oldřich Horák, Karol Korím, Oldrich Kotvan, Jiří Marušák, Martin Matějíček, Dalibor Řezníček, Patrik Urbanec, Tomáš Žižka, útočníci: Roberts Bukarts, Tomáš Čachotský, Filip Čech, Tomáš Fořt, Petr Holík, Jan Maruna, Zdeněk Okál, Jiří Ondráček, Robert Říčka, Pavel Sedláček, David Šťastný, Daniel Štumpf, Ondřej Veselý, Roman Vlach.

Realizační tým:
První trenér: Rostislav Vlach, druhý trenér: Juraj Jurík, trenér brankářů: Richard Hrazdira, vedoucí mužstva: Martin Kotásek, kustod: Miloslav Sedlák, masér: Patrik Hučko, fyzioterapeut: Tomáš Brabec, lékař: MUDr. Miroslav Adámek.

HC Sparta Praha versus PSG Zlín

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY