středa 16. března 2016 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Útočník PSG Robert Říčka: Cesta k úspěchu vede přes trpělivý hokej

Dva góly během minuty v první třetině rozhodly úvodní zápas čtvrtfinálové série Zlína se Spartou. "Nevím, proč jsme tak začali. Je to velká škoda. První dvě třetiny byl soupeř lepší, i tak to byl ale vyrovnaný zápas," začal rozhovor zlínský útočník Robert Říčka. "Během zápasu jsme si řekli, co je potřeba změnit a podařilo se nám zlepšit výkon," poznamenal Říčka. Každopádně ho těšil alespoň konečný výsledek 3:4 a snížení tři vteřiny před koncem. "Vzkázali jsme tím soupeři, že dokážeme hrát dobře a dávat góly. Bude to hodně zajímavá série," tuší šestadvacetiletý forward.

Od čtvrtfinálové série mezi Zlínem a Spartou se čekalo více emocí, první zápas byl ale poklidný. "Sparta dlouho nehrála, my jsme měli zase v nohách dlouhé předkolo. Nikomu se nechtělo do ničeho pouštět. Sparta hraje více hokej, Třinec hrál více do těla," poznamenal Říčka, podle kterého Berani mohou uspět svou klasickou hrou. "Když budeme hrát trpělivý hokej, můžeme uspět," řekl.

Právě Robert Říčka dokázal ve 30. minutě využít početní výhodu a dát první trefu PSG v sérii. "V přesilovkách se snažíme pohybovat, nabízet se do pozic a střílet. Moje branka byla celkem jednoduchá, puk se ke mně odrazil a zametl jsem ho do branky," popsal odchovanec havířovského hokeje, pro kterého to byl první gól v letošním play off.

Po další trefě Holíka, kdy byl stav 2:3, se Zlínští nadechli k náporu. Pomohla tomu chyba brankáře Pražanů Taylora. "To nám říkal už trenér před zápasem, že když srovná jednotlivé posty, tak máme lepšího gólmana. Třeba právě on může být tím rozdílovým hráčem série," přemýšlel Říčka. Naděje Beranů však vzali za své v 54. minutě. Nejprve zbytečně soupeře atakoval Bukarts, jehož vyloučení Sparta využila ke vstřelení vítězné trefy. "Každému někdy ujedou nervy, ale tohoto se musíme vyvarovat," nastínil.

V O2 areně, kde duel sledovalo přes devět tisícovek diváků, byla i značná podpora žlutomodrého kotle. "Atmosféra zde samozřejmě nikdy nebude dobrá jako na starších zimácích, třeba jako ve Zlíně nebo v Olomouci," pověděl Říčka.

Jedna víra. Jeden tým. Jeden cíl. SEMIFINÁLE

Robert Říčka v souboji s Michalem Dragounem, oba hokejisté byli vyhlášeni nejlepšími hráči 1. utkání čtvrtfinálové série mezi Spartou a Zlínem.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY