pátek 18. března 2016 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Tomáš Čachotský: Doma musíme hrát podobně jako při vítězném zápase na Spartě

"Byl to boj, naštěstí s dobrým koncem," oddechl si po druhém čtvrtfinálovém utkání na Spartě zlínský útočník Tomáš Čachotský. Odchovanec jihlavského hokeje upozornil, že stav 4:0 nebyl zcela obrazem hry. "Na rozdíl od soupeře jsme využili šance," zkrátil hodnocení, ale pokývl, že to byl úplně jiný zápas než ve středu. "Přibrzdil nás pozdní příjezd, což nás nakonec stálo zápas. Tentokrát jsme měli lepší začátek a nedostali jsme se pod tlak," těšilo forwarda PSG.

Utkání rozsekla výborná pasáž Beranů v polovině hry, kdy se během sedmi minut prosadili hned třikrát. "Potom už se spíše jenom dohrávalo, soupeř provokoval, to však k play off patří," podotkl někdejší kapitán Dukly Jihlava, který nechtěně vypomohl ztlumit v první třetině tlak Sparty, když vybojoval pro svůj celek čtyřminutovou přesilovku. "Šel jsem na bránu a jak se mně snažil hráč nadzvednou hokejku, netrefil se a rozsekl mně ret," popisoval.

Co se týče oslabení Zlína, to bylo dobré, horší je to u přesilovek. Sice v nich Berani dali dva góly, ale ví moc dobře, že pohrdat přesilovkami pět na tři se nevyplácí. "Početní nevýhody se nám dařily parádně, u výhod to bylo už jiné. Ale nevadí, hlavní je, že se vyhrálo," řekl čtyřiatřicetiletý útočník.

Berani mají v následujících dvou zápasech výhodu domácího prostředí, které je ve srovnání s O2 arenou velmi rozdílné. "Musíme hrát tak, jako tento vítězný zápas, poctivě bránit, čekat na brejky i šance a proměňovat je. Potom dát góly z přesilovek a snad i brankář Kašík nás podrží," pověděl Čachotský. Zkrátka řečeno, hrát to, co celou sezonu. Ve druhém zápase čtvrtfinále play off se střídali na straně Sparty gólmani. "Brankáři to zde nemají lehké, jsou pod určitým tlakem. Ostatně máme pokyn střílet a střílet, protože ve srovnání postů máme lepšího gólmana ," řekli si hráči v kabině.

Tomáš Čachotský byl střelcem třetí zlínské branky, a to když pláchl po levé straně, dostal se do předbrankového prostoru a proměnil bekhendovou kličku v gól. Zkrátka jeho typická akce. "Letos jich ale bohužel příliš nebylo. Každopádně ano, byl to hezký gól a pomohl nám vybojovat zápasový bod, který jsme odtud chtěli," řekl Čachotský, který se vyjádřil i k zhruba pěti stovkám fanoušků ve zlínském kotli. "Naši fanoušci jsou skvělí, bylo jich tu dost a byli slyšet. Doma to bude určitě ještě lepší, máme se na co těšit," zakončil Čachotský.

Jedna víra. Jeden tým. Jeden cíl. SEMIFINÁLE
Útočník PSG Zlín Tomáš Čachotský při 2. čtvrtfinálovém zápase se Spartou, stíhá ho obránce Marek Hrbas.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY