sobota 19. března 2016 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Zdeněk Okál: Snažím se dělat rozruch, určitě nebudu ze soubojů utíkat

Boje play off, to je něco pro něj. Zdeněk Okál, jehož tvrdou, ale čistou hru už pocítilo nemálo hráčů, se vrátil do sestavy týmu PSG Zlín ve druhém čtvrtfinálovém utkání na Spartě. Navíc vše oslavil gólem a a výhrou 4:0. "Vytvořili jsme si šance a využili je," řekl pětadvacetiletý útočník, který strávil podstatnou část sezony ve WSM lize v dresu Havířova.

"Hráli jsme dobře. Vytvořili jsme si šance na to, abychom góly dali. Dozadu to bylo rovněž dobré," těšilo Okála. "Průběh zápasu byl ale těžký, ostatně dlouho byl stav bez branek. Bylo to možná i tím, že jsme měli hlavní cíl nedostat jako první gól. To se nám povedlo a bylo to velmi důležité. Navíc opět zachytal Káša (poznámka Libor Kašík), celkově tým šlapal," sdělil Okál, který hrál v lajně s Romanem Vlachem a kapitánem Ondřejem Veselým, který však zápas nedohrál.

Okál dostal však také prostor v přesilovce, a využil jej. V 50. minutě se prosadil přesnou střelou do horního růžku při vyloučení Čajkovského. "Snažím se dělat rozruch a zároveň si tvořit šance. Samozřejmě vše ale pramenilo z toho, že jsem dostal prostor při hře pět na čtyři," pochvaloval si Okál, který chválil snajpra Bukartse, po kterém soupeř jde. "On je silák, zvládne se o sebe postarat. Ale kdyby něco, je nás dalších dvacet," upozornil populární Očko. "A samozřejmě jsem tam i já. Jsem takový hráč, který se rád srazí, ale neutíkám, i když občas dopadnu špatně, ale to je součást toho," dodal s úsměvem.

Beranům se povedlo již podruhé v sezoně vynulovat Spartu. "Musí se vždy sejít všechno dohromady, abychom nedostali gól," řekl Okál. Jeho společně se spoluhráči teď čeká domácí dvojzápas. "Se Spartou to je vždy těžké, ale budeme doma bojovat, snažit se potěšit diváky a dostat se na koně," popsal. Právě bojovnost bude zřejmě důležitým faktorem, při pohledu na hráče Pražanů vidíme, že většina je hodně urostlá . "Ano, výšku a váhu mají jinde než my, ale v rychlosti se jim zvládneme vyrovnat. Věřím, že i ve zbytku," zakončil bojovník Okál.

Jedna víra. Jeden tým. Jeden cíl. SEMIFINÁLE
Útočník Zdeněk Okál před gólmanem Tomášem Pöpperlem během 2. zápasu čtvrfinálové série play off se Spartou.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY