pátek 25. března 2016 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Reprezentant Petr Holík o sérii se Spartou: Moc jsme chtěli, ale nešlo to

Ani jeho výborná forma nepomohla Beranům k postupu do semifinále. Petr Holík po kompletně odehraném čtvrtfinále je na čele kanadského bodování play off, kdy za deset utkání nasbíral deset bodů za 7 gólů a 3 nahrávky. "Je to příjemné. Budu mít tuto sezonu spojenou s tím, že to ode mě bylo lepší než v minulé sezoně. Za to jsem velmi rád," řekl Holík, kterému však v této statistice pochopitelně pomohlo, že Zlín hrál předkolo a dohromady o dva zápasy více než Chomutov. Pouze o bod za zlínským snajprem skončil Pirát Červenka. Další body bohužel už Holík ve vyřazovacích bojích nepřidá.

"Vždy když vypadnete, dostaví se zklamání. V kabině jsme si řekli, že na to, kde jsme byli v půlce sezony, nemůžeme říct, že sezona byla špatná. Samozřejmě vypadli jsme ve čtvrtfinále, ale dokázali jsme přejít přes Třinec, což byl úspěch. Nebudeme ji hodnotit špatně, dostali jsme se z posledního místa a došli daleko. Škoda, že nakonec to nebylo ještě dál," mluvil Petr Holík po posledním zápase sezony. Ten Zlínští prohráli 2:5, když v něm tahali za kratší konec.

Chvilku naděje na zvrat měli Berani ve 28. minutě, kdy snížili na 1:2, za 38 vteřin ale znovu inkasovali. "To je pro nás v této sezoně typické, dali jsme gól, ale vzápětí zase dostali. Vždy, když jsme se dostali na horu, toto nás srazilo," pověděl zlínský forward. To se stalo také ve třetím zápase, kdy Sparta brzy odpověděla na vedoucí gól PSG. Tento zápas byl podle Holíka v sérii velmi podstatný, Berani měli šance, hráli tři minuty přesilovku pěti proti třem, hráli mnoho dalších klasických přesilovek, ale nedařilo se. Nakonec padli 2:3. "Zradily nás přesilovky, to byla škoda. Přitom to byl docela vyrovnaný zápas. Pokud bychom dali góly, mohlo to vypadat jinak," uvažoval čtyřiadvacetiletý hokejista.

Uznal, že Pražané postoupili zaslouženě. "Jeli jsme domů za vyrovnaného stavu, ale bohužel jsme prohráli oba zápasy. Je jasné, že se to zlomilo u nás. V posledních dvou zápasech jsme Spartě vůbec nestačili, jasně nás převálcovali. Pražané byli o třídu lepší, přičemž předtím jsme jim byli rovnocenným soupeřem," pověděl Holík.

A měl pravdu, Spartě Berani odporovali první tři zápasy, poté už moc šancí na úspěch neměli. "Přišlo mi, že po utkáních, kdy jsme soupeře potrápili, se ještě více zvedl," pousmál se ironicky Holík. Možná už v závěrečných duelech chyběly i fyzické síly, ale nebylo to tak hrozné. "Síly dochází, tak to prostě je. Ale nebylo to tím, že jsme neměli sílu, jen jsme bohužel v některých pasážích nedodržovali to, co jsme měli. Pak jsme inkasovali a srazilo nás to. Moc jsme chtěli, ale nešlo to. Ovšem únava nám tu sérii neprohrála," řekl Holík.

Mluvilo se, že má Petr Holík reprezentační formu. Po pátém zápase na Spartě v reprezentaci moc nevěřil. "Těžko říct, jestli mám reprezentační formu. Celou sezonu jsem v reprezentaci nebyl, takže nevím, co čekat. Je to na trenérovi," pověděl Holík. Jeho slova zlomil ve čtvrtečním dopoledni kouč reprezentace Vladimír Vůjtek, neboť zlínského šikulu pozval na přípravný kemp před mistrovstvím světa v Rusku. Tam se potká se zlínskými odchovanci obráncem Petrem Zámorským i brankářem Jakubem Sedláčkem, kteří se jako diváci rovněž účastnili posledního utkání Beranů v sezoně.


Útočník Petr Holík na ledě pražské Sparty.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY