pondělí 26. listopadu 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

AKTUÁLNĚ: Přijďte povzbudit Berany v dnešní předehrávce se Slavií, začátek v 17.30 hodin

Náročná série čekala extraligové hokejisty PSG Zlín ve čtyřech dnech. Nejdříve absolvovali třídenní trip po Čechách, v jehož rámci se představili v pátek na ledě Českých Budějovic a v neděli v Plzni. Těžký program vyvrcholí dnešní předehrávkou 27. kola se Slavií na domácím ledě. Utkání se mělo původně hrát druhý prosincový den, ale vzhledem ke koncertu Karla Gotta na zimním stadionu bylo přeloženo s předstihem na náhradní termín. V sestavě týmu PSG schází zraněný útočník Jiří Ondráček, který nedohrál duel v Českých Budějovicích.

„Po minulé výhře s Třincem chceme doma opět vyhrát. Náročný program pro nás není komplikací, spíše to bude náročné na cestování. V neděli hrajeme v Plzni a na druhý den nás čeká utkání doma,“ řekl kouč Rostislav Vlach před odjezdem do Čech. Berani nakonec z druhého tripu vezou tři body, neboť si odvezli všechny body po famózním obratu v Českých Budějovicích, ale včera v Plzni o čelo tabulky prohráli v Plzni 2:4. Zlín ukončil nevídanou sérii devíti výher v řadě na cizím ledě. Během této vítězné vlny překonal klubový rekord vrámci české extraligy v počtu výher venku (doposud sedm vítězných utkání) a zároveň vyrovnali další klubový rekord v počtu neproher v řadě venku. Ve stříbrné sezoně 2004/2005 tehdy Zlín rovněž neprohrál devět duelů za sebou.

Podobně náročný program jako tým PSG absolvuje v těchto dnech i pražská Slavia. V pátek vyhrála v Chomutově vysoko 5:1 a včera v televizním utkání zvítězila v Třinci 2:1 po brankách Krenželoka a navrátilce ze Švýcarska Bednáře. "Věděl jsem, že nás čeká těžký zápas. V Třinci není jednoduché hrát. Zápas byl poměrně vyrovnaný, Třinec ve druhé třetině na rozdíl od nás proměnil nájezd a dostal se do vedení. A ve třetí třetině se nám povedlo dát dva góly, otočit zápas a vyhrát," pověděl Vladimír Růžička, slávistický trenér. Pražané si připsali čtvrté vítězství v řadě. Oba celky dělí v tabulce pouhé dva body. Oba letošní předchozí vzájemné zápasy skončily stejným výsledkem 2:1. Zatím se vždy radovali šťastnější Berani, odvetný zápas v O2 Areně rozhodovaly až samostatné nájezdy. Prim v sestavě sešívaných hrají po odchodu Romana Červenky do pražského Lva především Vladimír Sobotka ze St. Louis, navrátilec Jaroslav Bednář ze Švýcarska a v obraně kapitán mužstva Petr Kadlec. Zřejmě i třetí vzájemný duel přinese velmi vyrovnaný zápas. Věřme, že se šťastným koncem pro zlínský celek.

Aktuální vítězná série Slavie: Sparta – Slavia 2:4, Slavia – Kladno 4:3 po samostatných nájezdech, Chomutov - Slavia 1:5, Třinec - Slavia 1:2.

Sestava Slavie ve včerejším extraligovém utkání: Furch - Kadlec, Kučný, Kuboš, Beňovič, Kolařík, Kempný, od 43. min navíc Dresler - Bednář, V. Sobotka, Tomica - Hertl, Alinč, Krenželok - P. Jelínek, V. Růžička ml., Sklenář - Poletín, Skokan, Stránský - od 43. min navíc Micka.

Předehrávka 27. kolaTipsport  extraligy PSG Zlín versus HC Slavia Praha se hraje na Zimním stadionu Luďka Čajky ve Zlíně v pondělí 26. listopadu od 17.30 hodin. Přijďte povzbudit zlínské Berany v boji o důležité extraligové body

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY