neděle 30. října 2016 | Zlin Press - Roman Ordelt

Útočník Pavel Kubiš: Na přestávku jsem čekal už dva týdny

Po parádní přihrávce Romana Vlacha vstřelil svůj šestý gól v sezoně, jenže velkou radost z něj Pavel Kubiš neměl. Berani prohráli počtvrté z posledních pěti zápasů a s úlevou vyhlížejí nadcházející reprezentační pauzu, během níž by se mohli dostat zpátky do hry aspoň někteří zranění útočníci. "Na přestávku jsem čekal už dva týdny. Těším se, až se kluci uzdraví," řekl Kubiš po porážce 1:5 s Mladou Boleslaví.

- Hrajete v okleštěné sestavě, je únava vaším současným největším problémem?
"Nevím, jestli se na to hodí vymlouvat. Ano, máme toho plné zuby. Ale dneska jsme to nezvládli tak, jak jsme chtěli. Když prohráváte, musíme se do nich tlačit a oni hráli jednoduše. Pak je to ubíjející, když jdete do plných a soupeř neustále vyhazuje. My jezdíme jenom pro puky a unavujeme se více a více."
 
- Vyhlížíte skoro dva týdny bez extraligových zápasů?
"Už jsem na přestávku čekal dva týdny. Těším se, až se kluci uzdraví. Samozřejmě to ale neházím na hráče, kteří se přijeli z první ligy. Hráli výborně a hlavně obětavě, za to jim patří dík. Jenže dorazí na ranní rozbruslení a nejde to s nimi sehrát. Něco si řekneme, ale není to ono. Hráli do těla, za to můžeme být rádi, že to tak vzali."

- Jak to vypadá s marody?
"Chodí každý den do kabiny a kontrolujeme je. První se vrátí asi Ondra Veselý, snad dají do kupy Ondera. Očko je na delší dobu. Šťáva je železný kluk, snad bude týden po přestávce. Na ledě nám chybí, silově je na tom dobře."

- Osobně se vám střelecky daří, ale jako tým máte bodů málo. Je to deprimující?
"Moc gólů nedávám a naštve mě, že když už branku vstřelím, tak prohrajeme."

- Tentokrát jste měl více šancí, že?
"Minimálně na hattrick. Na konci druhé třetiny už jsem toho měl dost. V tu chvíli, kdy jsem střílel mezi nohy brankáře, tam klekl hráč a trefil jsem ho do brusle. Chybělo mi střelecké umění."

- Díky absencím jste se dostal do druhé lajny. Je to pro vás malé plus?
"Beru to tak. Je špatné, když se někdo zraní, ale když už dostanete za někoho šanci, snažíte se to využít. Jenže moc se nám to nepovedlo."

- Celý zápas jste se pošťuchovali s Látalem. Co se dělo?
"Tohohle kluka nebudu vůbec komentovat. To je mezi námi na ledě. Určitě to férové není."

"Vytočilo  vás, že vás sekl v přerušené hře?
"Je to tak. Mám rád férové jednání a když hráč něco udělá, tak ať pak nese následky. Když hraju do těla, musím počítat, že také něco dostanu."

- Utekl od bitky?
"Už to nechci probírat. Ať si to přebere, jak chce."

Pavel Kubiš během zápasu slovně diskutuje s Martinem Látalem.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY