sobota 08. prosince 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

Útočník PSG Ondřej Veselý si nadělil k narozeninám dva góly do sítě Energetiků

Ve čtvrtek oslavil 35. narozeniny a den poté si symbolicky nadělil dárek v podobě dvou branek do sítě Karlových Varů. Útočník Ondřej Veselý byl klíčovým mužem pátečního duelu, v němž tým PSG Zlín vyhrál bez problémů 4:1. „Byly to šťastné góly, pokaždé jsem se motal před bránou a trefilo mě to. Ale samozřejmě jsem rád,“ usmíval se po zápase Veselý.

Obě jeho trefy byly hodně podobné a přitom důležité. Nejprve v 16. minutě tečoval střelu Tesaříka od modré čáry a puk pomalu doklouzal za brankovou čáru. Berani tak dokonali obrat z 0:1 na 2:1. A v 50. minutě zase nahazoval puk před bránu Čajánek a Veselý šikovně usměrnil jeho střelu do sítě. Zvýšil tak na 3:1 a definitivně zlomil odpor Západočechů. Obě branky navíc padly ve hře v početní výhodě.

„Přesilovky teď hodně trénujeme, dnes nám dvakrát vyšly. Podobné situace rozhodují zápasy, když je využijete, hraje se lépe. Po třetím gólu jsme se uklidnili a dovedli zápas v pohodě do konce,“ pochvaloval si Veselý.

Zlín porazil Energetiky už potřetí v sezoně a tentokrát to byl zřejmě nejjednodušší triumf. „Vary dobře bránily, byl to docela urputný hokej. Pro diváka asi nebyl moc líbivý,“ uznal zkušený útočník s číslem 87. „Ale výhra byla dost důležitá. Řekli jsme si v kabině, že doma musíme proti celkům, které jsou v tabulce pod námi, vyhrávat. Chceme to potvrdit v neděli s Litvínovem.“

Domácí nastoupili do zápasu v hodně pozměněné sestavě, ani jeden ze čtyř útoků nezůstal v původní podobě. Veselému sice zůstal osvědčený parťák Čajánek ve středu útoku, ale na pravém křídle nahradil Honejska další mladík Okál. „Brali jsme to jako oživení. Celou sezonu jsme hráli ve stejné sestavě, teď jsme dvakrát prohráli a trenér zkusil něco nového,“ popsal.

V přesilovkách však nastupovaly osvědčené formace Balaštík, Leška, Köhler a Honejsek, Čajánek, Veselý. A je dost dobře možné, že se k němu kouč Vlach brzy zase vrátí. „Nebyl čas nacvičit nějaké jiné varianty, proto jsme přesilovky hráli v obvyklém složení. Myslím, že změny byly jen dočasné. Kdybychom pořád vyhrávali, trenér by to nechal při starém, ale to se asi nestane. Nejspíš se časem vrátíme ke stejnému složení, v jakém jsme hrávali dosud,“ řekl Veselý.

Ondřej Veselý vstřílí branku
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY