pátek 04. srpna 2017 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Pavel Kubiš po Slovanu: Soupeř nás nepřehrál, podali jsme dobrý výkon

První přípravný zápas mají extraligoví hokejisté Aukro Berani Zlín za sebou. Náročný start do sezony proti účastníkovi KHL Slovanu Bratislava zvládli, v gólové přestřelce Moravané zvítězili 6:4. Vítězné tažení táhl při absenci Ondřeje Veselého kapitán Pavel Kubiš.

Vstup do nové sezony, respektive její přípravné části, začal pro Berany až nečekaně dobře. Po první třetině svěřenci trenérů Roberta Svobody a Martina Hamrlíka vedli v Bratislavě 3:1. Přes skóre 5:2 nakonec zápas došel až k výsledku 6:4. Zlín předvedl velkou produktivitu, ze sedmnácti střel vstřelil šest branek! "Občas takové zápasy jsou, napadalo to tam. Každopádně pravdou je, že Slovan nás nepřehrál. Led byl sice zhruba od desáté minuty horší, ale podali jsme dobrý výkon," těšilo prozatímního kapitána Pavla Kubiše.

"Být kapitán bylo příjemné, něco jsem klukům řekl, ale samozřejmě tomu váhu nepřikládám. Dostal jsem to proto, že jsem nejstarší, jinak to Ondrovi určitě neberu," usmíval se dvaatřicetiletý útočník.

"Utkání jsme pojali kondičně a obětavě. Hráli jsme to, co jsme chtěli. Jsou tam určité rezervy, ale ty po deseti dnech na ledě vždycky budou," popisoval dále Kubiš.

Ten se stal autorem vítězné branky Beranů, když ve 36. minutě zvyšoval na 5:2. "Slovan nám sebral puk a začal nás vodit, akorát udělali chybu a my jsme se dostali dopředu. Rado Illo si parádně prohodil hráče a dal mi puk, kdy já jsem ho se štěstím plachťákem dostal do branky," pověděl Kubiš o svém gólu.


Pavel Kubiš během zápasu na ledě Slovanu Bratislava. FOTO: ZLIN PRESS - JIŘÍ ZAŇÁT
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY