neděle 06. srpna 2017 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Útočník Zdeněk Okál: Musíme se důkladně připravit na start extraligy

Jedním ze šesti autorů gólů týmu Aukro Berani Zlín ve středečním úvodním přípravném zápase nové sezony na ledě Slovanu Bratislava byl i Zdeněk Okál. Ten už na úvod přípravy ukázal, že opět bude "zlý" útočník, který ale umí i dávat góly.

Nejprve se trochu nepohodl s jedním se soupeřů, následně dal gól. Zdeněk Okál ve 30. minutě hry z úhlu dostal puk do branky, čímž zvýšil na 4:2 pro Berany a pomohl při vítězném tažení s konečným výsledkem 6. "Byl to zkrátka první zápas. Moc ulítaný, ale musím říct, že jsme do toho šli naplno a výkon jsme podali dobrý," těšilo sedmadvacetiletého útočníka. "Spadly nám tam góly i se štěstím, nějaký byl odražený od brusle a podobně," popisoval Okál. Skalp účastníka Kontinentální hokejové ligy je samozřejmě cenný, ale zase příprava je teprve na začátku. "Soupeř nehrál špatně, akorát nám to tam napadalo a mu ne," řekl Zdeněk Okál.

Okála a další zlínské hráče čekají další dva domácí přípravné zápasy v úterý doma s Olomoucí a ve čtvrtek s úřadujícím mistrem z Komety Brno. Následují tři zápasy v rámci Zubr Cupu se Slavií, Znojmem a Přerovem, domácí duel s Pardubicemi, dvojzápas s Duklou Jihlava a generálkou bude odveta v Olomouci. "V přípravě musíme hrát pořád naplno, na tréninku i v zápase. Musíme se důkladně připravit na start extraligy," vyzývá Okál.

Zdeněk Okál při souboji u mantinelu s Tomášem Hederou při zápase na ledě Slovanu Bratislava. FOTO: ZLIN PRESS - JIŘÍ ZAŇÁT
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY