neděle 27. srpna 2017 | Zlin Press - Jakub Kudláč

To jsem ještě nezažil, vrací se k nájezdům s Jihlavou Štůrala

Čtvrteční přípravný zápas mezi Zlínem a Jihlavou se až nečekaně protáhl. Nerozhodný stav 2:2 poslal utkání do prodloužení, ani to ale vítěze neurčilo. Přišly tak na řadu samostatné nájezdy. Ty jsou většinou otázkou pár minut, diváci ale dovednostní soutěž mohli sledovat více jak čtvrt hodiny. Rozhodla až patnáctá série!

"To jsem ještě nezažil, nevidí se to tak často," je si vědom gólman Tomáš Štůrala, který tento nájezdový maraton absolvoval v brance Beranů. Šlo jen o přípravný zápas, ale chytat takovýto souboj v extralize by si snad žádný muž v masce nepřál. "Na psychiku to není lehké, když musíte ten nájezd chytit. Horší je ještě varianta, když chytáte jako druhý a vás spoluhráč předtím nedá, tak, jako tomu bylo s Jihlavou," vysvětluje Štůrala.

Ten si připsal třináct chycených nájezdů, i když ten poslední, který ukončil zápas, ani vlastně nechytl. "Nekvalitní led hráči nedovolil přesně zakončit do prázdné branky," popsal blafák zakončený střelou do tyče dvaatřicetiletý brankář. Předtím na druhé straně dal gól Freibergs.

Před Berany jsou nyní poslední dva přípravné zápasy před startem extraligy, v úterý se hraje znovu na Dukle, ve čtvrtek je generálka v Olomouci. "S Jihlavou to byl dobrý přípravák. Máme co zlepšovat, nemůžeme být spokojení. Máme dobré, ale i špatné zápasy," je si vědom brankář, který se letos bude představovat v kompletně žluté výstroji.


Tomáš Štůrala v průběhu nekonečných nájezdů.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY