úterý 25. prosince 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

AKTUÁLNĚ: Extraliga pokračuje i o Vánocích, Berani sehrají během pěti dnů tři zápasy

Našlapaný závěr roku čeká hokejisty PSG Zlín. Během pěti dnů odehrají hned tři zápasy a extraliga pokračuje v rychlém tempu i v lednu. „Bude to důležité období sezony, pomalu se blíží poslední čtvrtina základní části a hraje se o postup do play off,“ řekl trenér Rostislav Vlach. V minulém kole vyválčil jeho tým bod na ledě Liberce, kde prohrál 2:1 v prodloužení. „Jeli jsme tam bodovat, takže aspoň jeden bod bereme. Zápas byl vyrovnaný, ale bylo poznat, že nám to nebruslilo tak, jak doma s Kometou,“ uvedl padesátiletý trenér. Náročný program Zlína ve svátečním čase čítá kromě vánočního utkání na Štěpána doma s Chomutovem, páteční duel na Spartě a nedělní zápas doma s Kladnem před vyprodaným hledištěm.

Berani ve vánočním duelu 33. kola hostí nováčka Piráti Chomutov, který se po nadějném začátku sezony propadl na předposlední příčku tabulky a zřejmě jej čeká boj o udržení mezi elitou. „Nemají špatný tým, ale postihl je velký pokles výkonnosti. Viděl jsem jejich zápas proti Kladnu, ve kterém vedli 2:0, hosté pak vývoj utkání obrátili díky přesilovkám. Chomutov bude nepříjemný, v tabulce jsou sice dole, ale mají zkušené nužstvo,“ podotkl Vlach.Hosté se na Zimním stadionu Luďka Čajky představí bez slovenského obránce Milana Jurčiny. Slovenský bek, který přišel během výluky NHL z New Yorku Islanders, odjel na Vánoce domů a k týmu se už nepřipojí.

Zlínští hokejisté po pátečním duelu v Liberci absolvovali sobotní a nedělní trénink, na Štědrý den měli volno. „Dnes na Boží hod vánoční jsme se opět sešli na zimním stadionu. Zápasů je hodně, na slavení není čas,“ řekl Vlach, který strávil Štědrý den v rodinném kruhu. „Přijel i syn Roman, který zpátky do Liberce jel druhý den po obědě, trénink měli až večer.“

Kromě střetnutí na druhý svátek vánoční se Severočechy poutá pozornost fanoušků nedělní zápas s Kladnem, které by mělo přijet v plné síle i s hvězdným Jaromírem Jágrem. „Už je skoro vyprodáno, takže čekám podobně výbornou atmosféru jako během prvního vzájemného utkání. Jágr je pro lidi obrovský tahák,“ naznačil kouč PSG Zlín. Kdo ještě nemá k dispozici vstupenky na Jágra a spol., má poslední možnost zakoupit si lístek právě ve středu 26. prosince od 15.30 hodin u pokladen zimního stadionu. K dispozici je posledních sedm set lístků na stání.

Oby týmy se utkaly v letošní extralize již dvakrát a vždy zápas skončil po výsledku 2:1. Premiéru na zlínském ledě vyhráli Piráti po samostatných nájezdech zásluhou rozhodující penalty Frolíka. V Chomutově se radovali pro změnu Berani, kteří vyhráli zásluhou branek Balaštíka a Hamrlíka. Na marodce je pouze útočník Jiří Ondráček, který se připravuje po zranění ramene již na ledě a s jeho nasazením do extraligového zápasu se počítá až po novém roce. Schází i junior Patrik Urbanec, který se dostal do konečné nominace na světový šampionát hokejistů do dvaceti let.

Utkání 33. kola Tipsport extraligy PSG Zlín versus Piráti Chomutov se hraje na ZS Luďka Čajky ve Zlíně ve středu 26. prosince v 17 hodin, pokladny jsou otevřeny od 15.30 hodin. Přijďte povzbudit ve vánočním čase hokejisty PSG Zlín v boji o extraligové body!

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY