neděle 13. ledna 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

AKTUÁLNĚ: PSG jede do Prahy na duel se Slavií. Porazí Berani soupeře počtvrté v letošní sezoně?

Hokejová Tipsport extraliga pokračuje třináctý lednový den 40. kolem, které je zároveň jubilejním 1000. kolem v historii české extraligy. Tým PSG Zlín začne závěrečnou čtvrtinu základní části extraligy na ledě O2 areny v souboji s pražskou Slavií. Duel sousedů v tabulce začíná již brzy odpoledne (15 hodin) a pořadatelé stanovili jednotné vstupné 50 korun. V sestavě Beranů visí otazník nad startem kapitána Petra Čajánka, mimo hru je nadále kvarteto zraněných hráčů v čele s Antonínem Honejskem. Vlachova družina porazila v letošní sezoně Pražany ve všech tří vzájemných zápasech a v duelech se Slavií ztratila pouhý bod „Chceme vyhrát i na čtvrtý pokus. Navíc soupeř odehrál o dva zápasy méně, bodově jsme prakticky na stejné úrovni a hraje se o šest bodů. Na Slavii jedeme urvat nějaké body,“ řekl kouč Rostislav Vlach.

Vlachova družina vybojovala v pátečním kole na ledě Pardubic bod ze remízu v základní hrací době, ale Berani v závěru sahali dokonce po třech bodech. Nakonec bonusový bod získali Východočeši zásluhou přesné trefy Rolinka ve čtvrté minutě prodloužení. „V Pardubicích jsme odehráli vyrovnané utkání, na naší straně bylo více šancí na vstřelení branky. Měli jsme samostatné úniky a další vyložené šance, ale nedali jsme vedoucí gól. Bohužel jsme dotahovali dvakrát náskok soupeře. Pár vteřin před koncem netrefil Ondra Veselý prázdnou bránu a nastřelil jen clonícího obránce Linharta. Nepřálo nám v průběhu utkání štěstí, což se projevilo i v prodloužení, neboť Pardubice daly minutu před koncem rozhodující gól,“ zhodnotil Rostislav Vlach páteční zápas. Zlínský kouč by bral po průběhu utkání raději dva body.

Zatímco v předchozích třech zápasech nastoupil gólman Luboš Horčička a vychytal i poslední dvě domácí výhry, v Pardubicích dostal možná překvapivě přednost Jakub Sedláček. „Předchozí dva duely s úřadujícím mistrem jsme prohráli. Nastoupili v nich oba gólmani a došel jsem k závěru, že Kuba na soupeře platil více. V zápase měl velmi dobré zákroky, inkasované góly byly spíše problémem obrany,“ upřesnil zlínský kouč.

Pražská Slavia doposud nasbírala na čtvrtém místě o šest bodů méně než Zlín, ale má dvě utkání k dobru. „Poslední čtvrtina bude velmi důležitá, neboť všechna mužstva mají, o co hrát. Každý chce získat důležité body. Na Slavii nás čeká těžké utkání, Pražané doma příliš branek nedostávají a pro naše utočníky bude těžké se po střelecké stránce prosadit,“ řekl padesátiletý šéf zlínské střídačky.

Sešívané již opustili útočníci Vladimír Sobotka a Jaroslav Bednář. První se vrátil po ukončení výluky NHL do St. Louis, druhý zamířil opět do Švýcarska. „Určitě se jedná o oslabení, ale Slavia hraje doma na zúženém kluzišti důslednou obrannou hru. Na vlastním ledě jsou velmi nebezpeční.“

Mimo hru nadále zůstává kvarteto Antonín Honejsek, Jiří Ondráček, Martin Matějíček a Oldřich Horák. Zdravotní problémy trápí rovněž kapitána mužstva Petra Čajánka, o jeho startu se rozhodne až v den utkání. Minulý zápas nehrál obránce Patrik Urbanec, který měl problémy s krční páteří, ale na Slavii nastoupí. Vzhledem k nezvyklému začátku zápasu je na programu časně ráno v 7.30 hodin dobrovolné rozbruslení na vlastním ledě a o půl deváté se vydá zlínská družina na cestu do hlavního města.

Zápas 40. kola Tipsport extraligy HC Slavia Praha – PSG Zlín se hraje v neděli 13. ledna v 15 hodin v O2 areně.


HC Slavia Praha - PSG Zlín
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY