neděle 17. února 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

Kapitán PSG Petr Čajánek byl s Třincem téměř u všech gólů, ale extra formu ještě necítí

V první třetině asistoval u dvou branek a v závěru druhého dějství povedenou ránou pojistil výhru nad Třincem. Kapitán PSG Zlín Petr Čajánek opět prokázal, že je pro tým nepostradatelný, v důležité bitvě o první čtyřku byl nejlepším hráčem Beranů. „Tří bodů si nesmírně ceníme, po porážce na Kladně jsme potřebovali uspět,“ řekl po zápase Čajánek.

- Dnešní zápas vám vyšel na jedniíčku, že?
"Prohra v minulém kole se na nás trochu podepsala, chtěli jsme to odčinit před domácími diváky. Měli jsme výborný start do zápasu a dali dva rychlé góly. Vletěli jsme na ně. Pak se Třinec zvedl a prokázal, jak je nebezpečné mužstvo. Naštěstí jsme si udržovali náskok a pak už se to soupeři špatně dotahuje."

- Trenér Vlach před zápasem říkal, že se potřebujete v závěru základní části hlavně dostat do herní pohody. Z tohoto pohledu to bylo ideální utkání, ne?
"Těžko říct. Já osobně nějakou extra formu necítím. Konec sezony je strašně rozkouskovaný, nejdřív reprezentační přestávka, teď se zase pět dnů nehraje, potom pauza během předkola play-off. Pro hráče je těžké formu dobře načasovat."

- Čím to podle vás je?
"Stávající systém vyhovuje týmu z předkola, který ho projede na tři zápasy, je v tempu a pak se utká s nerozehraným soupeřem. Na druhou stranu když máte zraněné hráče, mají víc času se vyléčit. Podle mě je to nešťastně nastavený hrací systém. Ale to je jen můj názor."

- Je pro vás nyní cílem udržet si postavení mezi nejlepšími čtyřmi celky a začínat tak čtvrtfinálovou sérii doma?
"Výhoda domácího ledu je to, o co se teď budeme snažit. Máme už nějaké body, ale ještě hrajeme tři zápasy s těžkými soupeři, uvidíme. Bude to dobrá prověrka před play-off. Nevíme ještě s kým budeme hrát, tabulka je nevyzpytatelná."

- Jak se vám zamlouval dřívější začátek zápasu už v 15.30 hodin? 
"Přišlo hodně lidí, tribuny byly zaplněné i v místech, kde jindy lidé nebývají. Jsem spokojený, když je zimák plný, tak se vždycky hraje lépe."



Petr Čajánek
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY