středa 08. srpna 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

Přípravné zápasy jsou tady! Tým PSG Zlín začíná na ledě brněnské Komety

Celek PSG Zlín vstoupí do programu deseti přípravných zápasů před startem extraligové sezony 2012/2013 ve čtvrtek 9. srpna na ledě Komety Brno. Berani zahájili přípravu na ledě předposlední červencový den a nyní startují zápasovou prověrku. Na ledě úřadujícího vicemistra dostane v brance šanci nadějný gólman Libor Kašík, zkušení matadoři Petr Čajánek a Martin Hamrlík dostali volno. Utkání začíná v brněnské Kajot Areně v 18 hodin.

"V současné době nejsme v kompletní sestavě. Prakticky od prvních dnů přípravy po dovolené nám schází Filip Čech, který má pásový opor a ještě zhruba dva týdny nám bude scházet. Další útočník Antonín Honejsek chyběl kvůli angíně úvodní týden přípravy na ledě. Ostatní hráči jsou naštěstí v pořádku," uvedl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín.   

Zlínští hokejisté zahájili s přípravou na ledě v minulém týdnu v Uherském Hradišti, led PSG Areny poprvé vyzkoušeli v pátek. Od úterý 7. srpna již trénují na zimním stadionu Luďka Čajky. "Minulý týden jsme byli na ledě jednou denně. Tréninky v Hradišti byly ideální na zahájení  přípravy na ledě, byly delší, ale nyní už trénujeme dvoufázově," vysvětlil kouč Zlína. Berani rozehrají jako jeden z posledních extraligových týmů přípravné zápasy před startem extraligy. Zatímco některé celky odehrály již koncem července úvodní zápasy, tým PSG Zlín naskočí do zápasové prověrky až ve čtvrtek 9. srpna na ledě úřadujícího vicemistra z Brna. "Kometa i řada dalších extraligových týmů hrají Evropskou ligu, proto šly na led podstatně dříve než my. Pro nás začíná extraliga 14. září a máme dostatečnou dobu na sehrání mužstva a vykristalizování základní sestavy. Nevidím v tom žádné komplikace," vysvětlil Rostislav Vlach.   

Berany čeká hned na úvod sezony rozjetý soupeř, neboť brněnská Kometa už odehrála čtyři přípravné zápasy. Postupně remizovala na domácím ledě s Petrohradem 1:1, poté vyhrála 5:0 na ledě prvoligové Třebíče, prohrála 3:4 v Havlíčkově Brodě a v úterý vyhrála ve slovenské Skalici 5:1. Vzájemné zápasy Zlína a Brna přináší vždy dramatický hokej. "Určitě bude mít zápas z obou stran nasazení. Vzhledem k tomu, že Brno nastoupí ke svému pátému utkání v přípravě, bude zřejmě vidět rozdíl v herní kvalitě. Hlavně si nepřejeme, aby se někdo na začátku herní přípravy zranil," řekl Rostislav Vlach.

Pro úvodní zápas přípravy dostali volno zkušení matadoři Petr Čajánek, Martin Hamrlík. Vzhledem k tréninkovému manku na ledě nebude hrát ani Antonín Honejsek, na marodce zůstává Filip Čech. V brance dostane příležitost nadějný gólman Libor Kašík, připraven bude Jakub Sedláček. "Všichni další hráči do pole se zapojí do utkání," uzavřel zlínský trenér. Přípravný zápas HC Kometa Brno versus PSG Zlín se hraje ve čtvrtek 9. srpna v 18 hodin v brněnské Kajot Areně. Jeho průběh můžete v on-line reportáži sledovat na internetovém serveru www.onlajny.com.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY