neděle 02. února 2020 | Zlin Press - Roman Ordelt

Čerstvý táta Honejsek: Kluci říkali, že dám gól. A opravdu to vyšlo

V pátek jeho přítelkyně Anastasia porodila syna Maxima a dva dny poté útočník PSG Berani Zlín Antonín Honejsek oslavil prvorozeného potomka dvěma brankami v utkání proti Plzni. „Kluci mi říkali: uvidíš, že dáš gól. A opravdu to vyšlo,“ smál se Honejsek po utkání, ve kterém domácí po třech prohrách zabrali a díky vítězství 4:0 si upevnili pozici zaručující postup do play off.

Jak se po hektických dnech cítíte?
"Poslední dny pro mě byly opravdu náročné a emotivní. Těžil jsem z takového laufu a šťastné životní chvíle, takže jsem to dneska zvládl. Přítelkyně je ještě v porodnici, chodím za ní tak často, jak můžu. Jsou to příjemné starosti. Fanoušci dneska vyvolávali moje jméno, ale já musím poděkovat své přítelkyni, pro kterou to bylo hodně náročné. Nečekal jsem, co všechno ženy musí zvládat. Klobouk dolů před ní."

Bylo těžké se mentálně naladit na dnešní utkání?
"Moc jsem toho nenaspal, ale je to moje práce. Jsme profesionálové. Pauza navíc nebyla tak dlouhá, měl jsem dva rozhárané dny, takže jsem se do toho dostal rychle. Když to řeknu blbě, je těžší vrátit se po nachlazení."

Triumf nad Západočechy jste hodně potřebovali, že?
"Strašně nás podržel Káša, který chytil tutovky Plzně. To bylo moc důležité. Napadaly nám tam rychle po sobě jdoucí góly, což nám pomohlo. Po zranění Zdeni Okála trenér vytvořil dvojičky, první třetinu jsme hráli na tři levá křídla, druhou na tři pravá. S některými kluky jsem hrál poprvé v sezoně. Třeba s Pavlem Kubišem jsme kdysi hráli a dnes jsem mu děkoval, jak mi nahrál na první branku."

Navíc jste zastavili negativní minisérii tří duelů, v nichž jste vytěžili jen jeden bod…
"Sezona nějak probíhá, týmy mají menší či větší výkyvy. Neměli jsme špatnou náladu, víme, že to tak je. Tři zápasy se nám nepovedly, ale nedostali jsme žádné dardy. Nálada byla dobrá. Před reprezentační pauzou je vždycky lepší vyhrát, těch deset dnů bude příjemnějších. Poslední zápasy jsem trošku cítil, že nám docházejí síly, jak jsme tahali šňůru výher. Přestávka přišla vhod a je dobře, že jsme to dneska zvládli."
 
Takže bude prostor na oslavu malého Maxima?
"Dobrá otázka, jaká bude oslava. (směje se) Malý se narodil v pátek, do Olomouce jsem neodjel, protože se to míjelo s utkáním. Porod byl celkově dlouhý, trval snad třináct hodin. Před třetí odpoledne jsem odcházel z porodnice a domluvil se s trenérem, že mi dá volno. Večer jsem to lehce zapil, ale věděl jsem, že v neděli máme zápas, takže to bylo jen slavnostní na počest. To stejné v sobotu, kdy byla rodinná sešlost. Jsem vycuclý, nejradši bych šel spát. Ale uvidíme, co kluci v šatně. (znovu se směje) Do středy máme volno, odpoledne je pak první trénink."

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY