sobota 26. září 2020 | Lukáš Kapinus

Přivezou si Berani z pardubického ledu první body?

Nedělní program Tipsport extraligy ledního hokeje pokračuje o víkendu čtvrtým kolem, z plánovaných sedmi zápasů jsou ale čtyři odložené. Berani mají na soupeře zatím stále štěstí, proto se vydají na reprízu pohárového čtvrtfinále do Pardubic. Souboj s HC Dynamo Pardubice v Enteria Areně začíná v 17:00.

Jak jsou na tom Berani?

Berani nadále zůstavají bez výhry a bez bodu, domácí zápas proti Hradci byl ale do poslední chvíle otevřený. Kromě dlouhodobě chybějícího kapitána Žižky a beka Novotného v sestavě pro drobné zranění chyběl Libor Kašík a pro nemoc Jan Dufek. Zatím není stoprocentní, zda se jeden nebo druhý stihnou vrátit do sestavy pro zítřejší utkání. 

"Nedaří se nám vstupy do utkání, to je potom hrozně těžké otáčet, zvlášť proti silným mančaftům. Když v zápase po chvilce prohráváte dva nebo tři nula, jako s Olomoucí nebo Hradcem, tak vám to vůbec nepomůže a je to těžké na psychiku. Dále trpíme na přesilovky, ty nám vůbec nejdou. Z útočníků má jen jeden vstřelenou branku. V tom bych hledal hlavní příčiny neúspěchu," komentoval dosavadní průběh extraligy asistent trenéra PSG Berani Zlín Martin Hamrlík.


Z tábora našeho soupeře

Stejně jako Berani, ani Pardubice zatím nedokázaly navázat na dobré výsledky z přípravného poháru, kde došly až do finále. Ze tří utkání vydolovaly dva body po domácí výhře v prodloužení s Plzní 3:2, stejným výsledkem v základní hrací době podlehly v Olomouci a sedmigólový příděl si odvezlo Dynamo z Liberce. 

Klub před sezónou přišel kompletní revitalizací. Nové vedení s majitelem Petrem Dědkem, nové logo a dresy, značně posilněná sestava. Obranné řady vyztužil zkušený bek a nový kapitán Jakub Nakládal, do útoku přišel z Colorada Martin Kaut, Lukáš Anděl nebo zlínským fanouškům dobře známý Valentin Claireaux.


Sestavy z předchozího utkání

HC Dynamo Pardubice: Kantor (Klouček) - Nakládal (C), Vála, Zakharchuk, Mikuš, Holland, Kolář (A), Bučko - Tybor, Kousal, Blumel - Svačina, Poulíček, Mandát (A) - Zeman, Claireaux, Kaut - Machač, Anděl, Kratochvíl

PSG Berani Zlín: Huf (Kořének) - Gazda, Řezníček, Nosek (C), Suhrada, Ferenc, Hamrlík, Dluhoš - Ondráček, Fořt, Herman - Šlahař, Honejsek, Okál (A) - Karafiát, Fryšara, Köhler - Sebera, Sedláček, Kubiš (A)

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY