úterý 10. listopadu 2020 | Lukáš Kapinus

Rozjezd extraligy pokračuje, Berani vyrazí na odvetu do Olomouce

Zlínští Berani na úvod doma podlehli Spartě, to už je ale dávno zapomenuto. V rychlém programu Tipsport extraligy nás čeká hned zítra 11. listopadu HC Olomouc, další soupeř, se kterým už letos Berani změřili síly. A také další příležitost k odvetě. Utkání startuje v 18:00.

Jak jsou na tom Berani

Zlínští hokejisté po dlouhé pauze neohroženě vtrhli na hostující Spartu, po aktivních dvou třetinách a hokeji nahoru dolů ale jakoby trochu došly síly a hosté pár minut před koncem zvrátili utkání ve svůj prospěch. Útočný projev, čtyři vstřelené branky a hlavně dvě využité přesilovky ale dávají naději do další porce zápasů.  

"Bude to určitě boj, Olomouc má bojovný tým, hrají fyzicky náročný hokej. Leží tam ale body, které si chceme vzít, chceme bodovat. Ze zápasu se Spartou si můžeme hodně vzít, využili jsme přesilovky, dali jsme dost gólů, také jsem jich dost dostali, takže poučit se do defenzivy. Zápasů teď bude hodně, vyhrát se dá s každým, takže musíme hrát poctivě a bojovat," hledal recept na zítřejšího soupeře útočník Jakub Herman, který olomoucké prostředí dobře zná. 

Utkání se Spartou stálo domácí služby útočníka Tomáše Fořta, který strávil na ledě jen šest minut. Pro zranění nebude schopný zasáhnout ani do zítřejšího utkání. Zbytek kádru ale zůstal kompletní, včetně Davida Noska, který absolvoval dnešní trénink a je v pořádku.  

"Olomouc je opět jiný tým, hrají jiný styl, jiný způsob hokeje. My chceme napravit první vzájemné střetnutí, zápas se Spartou ale ukázal, že musíme výrazně zlepšit defenzivu. Věříme, že máme šanci, s Olomoucí bývají zápasy vyrovnané, rozhodují drobnosti. Do zápasu zítra bohužel z důvodu zranění nezasáhne Tomáš Fořt. Jinak kádr zůstal po včerejšku kompletní," vyjádřil se k zítřejšímu utkání hlavní kouč PSG Berani Zlín Robert Svoboda


Z tábora soupeře

Olomoučtí Kohouti vstoupili do obnovené extraligy na ledě Bílých Tygrů Liberec. A ve výrazně opatrnějším a na góly skromnějším utkání dopadli stejně jako Berani. O výhru přišli až tesně před koncem, kdy v 57. minutě rozhodl liberecký Michal Bulíř. Zajímavým momentem zápasu se staly dvě úspěšné coach challenge, které stály trefu Kucseru a Hanouska.

„Bylo to strašně těžké. Neřekl bych ani fyzicky, jako spíše celkově ve hře. Měli jsme tam strašně moc nepřesností,“ hodnotil utkání pro web Kohoutů útočník Lukáš Kucsera.

Kohouti už se s Berany v této sezóně utkali, hned v prvním zápase vyloupili stadion Luďka Čajky a odvezli si tři body. Zápas rozhodla první třetina, ve které Hanáci vedli v 15. minutě už 3:0 a zápas nakonec dovedli k vítězství 4:1. Zajímavosti je, že první zápas loňské sezóny na ledě Beranů dopadl stejným výsledkem. 


Sestavy z předchozího utkání

HC Olomouc: Konrád (Lukáš) - Valenta, Škůrek, Vyrůbalík (C), Dujsík, Ondrušek (A), Rutar, Groch - Ostřížek, Knotek (A), Tomeček - Káňa, Kolouch, Kucsera - Olesz, Nahodil, Navrátil - Burian, Mácha, Bambula

PSG Berani Zlín: Kašík (Huf) - Gazda, Řezníček, Ferenc, Nosek (A), Žižka (C), Novotný, Suhrada - Ondráček, Fořt, Herman - Šlahař, Honejsek, Okál - Dufek, Fryšara, Köhler - Karafiát, Sedláček, Kubiš (A)


Co říkají statistiky

Berani i přes čtyři zásahy do sítě Sparty zůstávají nejhorší co do produktivity, s průměrem branek těsně pod 2 na zápas. Kohouti na tom nejsou nijak lépe, v pěti zápasech skórovali jen desetkrát.

Tato statistika je poněkud v kontrastu s loňským ročníkem, kdy byla vzájemná střetnutí velmi bohatá na góly, v průměru padlo téměř osm branek za zápas. Tento průměr zvyšuje především druhé domácí utkání ve Zlíně, které skončilo v poměru 8:6

Kohouti jsou na domácím ledě procentuálně nejhorším týmem v oslabení. Hráli sice minimum početních nevýhod, ze sedmi oslabení ale dvakrát inkasovali. Berani naproti tomu dovolí soupeřům suverénně nejvíce střel na branku, v průměru téměř 36. 

 

 

 

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY