středa 11. listopadu 2020 | Lukáš Kapinus

Šli jsme za tím dnes víc než soupeř, říká Antonín Honejsek

Po restartu extraligy řádí jako černá ruka. Se Spartou si připsal dva kanadské body, dnes další za asistenci svému dvornímu střelci Jakubu Šlahařovi. Další branku navíc mohl vstřelit po trestném střílení. Antonín Honejsek znovu ukázal, že patří k ofenzivním klenotům zlínského mužstva. Po zásluze tak zatím vévodí týmovému bodování Beranů.

Rozhodl náš lepší pohyb

"Dnes jsme byli lepší tým než Olomouc, od začátku do konce jsme si za tím šli, první dvě třetiny rozhodl náš lepší pohyb, třetí třetinu už jsme si zápas pohlídali, skvěle nám zachytal Libor Kašík. Myslím, že zasloužené body," komentoval průběh utkání centr druhé formace Antonín Honejsek.

Hned v úvodu utkání se Antonín ocitl před gólmanem Konrádem ve skvělé šanci. Při úniku byl ale faulován obránci a dostal výhodu trestného střílení"To trestné střílení se mi vůbec nevydařilo. Kličku jsem brankáři udělat chtěl, ale měl jsem být daleko rychlejší, nenechat si do toho sáhnout jeho holí."  

"Tentokrát to nebylo jako se Spartou, tam nám třetí třetinu vůbec nejely nohy a soupeř nás přehrál. Dnes jsme dostali smolný gól, Olomouc to trochu nastartovalo, měli tam dobrý úsek. Naštěstí jsme to ustáli a závěr si pohlídali," dodal ještě Antonín k třetí třetině, kdy Olomouc snížila na rozdíl jedné branky. 

Na kondici je třeba pořád makat

"Osobně jsem se už cítil lépe, než po tom prvním utkáním. Ale asi to také bude soupeřem. Olomouc nebyla na ledě stejně jako my, možná tam hrála roli i únava z dlouhého tripu do Liberce. Bylo to tak na ledě vyrovnané," srovnával Antonín pondělní zápas s pražskou Spartou a dnešní moravské derby

"Na kondici je třeba pořád makat, ale aspoň je na tom teď většina týmů stejně. Kdo bude nejlíp trénovat a nejlíp regenerovat, ten bude na ledě nejvíc vidět,"  hledal šikovný útočník recept, jak se co nejdřív vrátit do formy a zápasového vytížení.

 

Úvodní fotografie: Alena Zapletalová, HC Olomouc

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY