úterý 14. září 2021 | Zlín Press Roman Ordelt

Jan Svoboda: Doufám, že jsem se ukázal dobře a ve Zlíně si zahraju

Ve druhé třetině se poprvé v letošní sezoně dostali do vedení, ale nakonec o něj hokejisté PSG Berani přišli. V domácím utkání s Českými Budějovicemi smolně prohráli 3:4. „Je to velká škoda, dnes jsme si minimálně bod zasloužili,“ řekl domácí útočník a dvaadvacetiletý host z Přerova Jan Svoboda, pro něhož to byl teprve třetí extraligový zápas v kariéře. Předtím odehrál dva duely ve skupině o udržení za mateřský klub Chomutova.

Start do utkání byl špatný, že?
Chtěli jsme do toho jít naplno od začátku, ale první střídání naší čtvrté lajně nevyšlo, rychle se to seběhlo a inkasovali jsme. Musím se na to podívat, vím, že za mnou jel třetí hráč, já podklouzl, pak jsem se podíval a už to bylo v bráně. Do zápasu jsme se vrátili slušně a otočili to na 3:2, ale soupeř srovnal. Třetí třetina už byla buď, anebo a bohužel nemáme ani bod.

Potěšil vás aspoň osobní příspěvek, když jste měl bilanci 1+1?
U gólu vyplaval puk, Darek Hejcman mi ho poslal a já to se štěstím prostřelil. Euforie byla velká. U mojí asistence to udělal Darek výborně v rohu, já poslal puk na modrou a pak už jsem jen sledoval, jak to letí do brány.

Užil jste si první duel v extralize za Zlín?
Je to můj splněný sen. Hrál jsem dva zápasy v playout, ale tohle beru jako můj první oficiální start v extralize. Kvůli tomuhle jsem šel do Přerova, abych se ukázal a zahrál si extraligu. Doufám, že jsem se ukázal dobře a snad si tady ještě zahraju. Chtěl bych poděkovat všem klukům, kteří mě v kabině vzali mezi sebe, postarali se o mě, Jsme jim za to vděčný.

Jak jste se dozvěděl o tom, že si zahrajete za Zlín?
Včera jsme končili trénink v 11 hodin a o půl jedné už jsem byl na obědě na hotelu. Najednou mi volal manažer Pavel Hanák, kde jsem a proč nejsem na zimáku. Ani jsem nedojedl oběd, hned jsem se sbalil a šel za ním. Ani jsme si nesedli a říkal mi, že zítra hraju zápas za Zlín. To je něco, co jsem vždycky chtěl slyšet a moc jsem se na to těšil. Kluky jako Tomáš Žižka nebo Béďa Köhler jsem zatím znal jen z televize a teď jsem si s nimi zahrál. Jen mě mrzí, že nemáme ani bod.

Jak to s vám bude dál?
Bylo mi v Přerově řečeno, že sem jedu na rozbruslení a na zápas a potom se vracím. Ve středu hrajeme prvoligový zápas v Šumperku. Uvidím, co bude dál. Jsem za dnešek rád a za každý další zápas, který tady dostanu, budu ještě víc.

Loni jste hrál za Kadaň a sezonu předtím jste nastupoval i ve druhé lize, napadlo by vás tehdy, že vás čeká extraliga?  
Přesně nad tímhle jsem taky přemýšlel, je to takový skok z Kadaně. Úpně jiný hokej, než jsem byl zvyklý. Jsem rád, že jsem šel do Přerova, kde to funguje neskutečně. Slyšel jsem na ně samé dobré reference. Už když jsem tam šel před sezonou, mluvil jsem s agentem, který mi říkal, že Přerov se Zlínem spolupracuje a mohla by být možnost si tady zahrát extraligu. Jsem rád, že to vyšlo.



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY