středa 15. září 2021 | Vojtěch Gargulák

Darek Hejcman: Musíme se vyvarovat chyb, asistence bych vyměnil za body pro tým

Ani ve třetím zápase nové sezóny Berani nepoznali chuť vítězství. Po dramatické bitvě se na Zimním stadionu Luďka Čajky radoval českobudějovický Motor, který zvítězil 4:3. Zlínskému mužstvu nepomohla ani fungující spolupráce nováčka Jana Svobody s Darkem Hejcmanem, kteří se podíleli hned na dvou brankách žlutomodrých

Žlutomodří v zápase brzo prohrávali, Motor skóre otevřel už po dvou minutách hry. „První třetina se nám nepovedla, nejely nám nohy a Budějovice nás přehrávaly. Pak jsme se zvedli a odehráli vyrovnaný zápas. Je to škoda, mohlo to skončit na obě strany,“ hodnotí utkání Darek Hejcman.

Oproti předchozím zápasům, během kterých se často ocitli v oslabení, se tentokrát Berani prezentovali velmi disciplinovaným výkonem a soupeři nepovolili ani jednu přesilovku. „V minulých zápasech nás to stálo hodně sil, takže jsme se na to zaměřili. Hrát bez oslabení bylo fajn, bohužel chyby se tentokrát staly jinde,“ lituje šestadvacetiletý útočník.

Ten byl spolu s celou čtvrtou formací Beranů produktivní, stejně jako nováček Jan Svoboda se podílel na dvou brankách. „Oba jsme Chomutováci, takže se hodně známe odtamtud. Nikdy jsme spolu nehráli, ale na ledě nám to dneska šlo, což bylo super. Každopádně ty kanadské body bychom oba vyměnili za body pro tým,“ přiznává autor dvou asistencí.

Další šanci na první vítězství budou mít Zlíňané v pátek, kdy je čeká domácí souboj s Vítkovicemi. „Musíme se vyvarovat individuálních chyb, které nás srážejí dolů, na tom je potřeba pracovat. A samozřejmě jak se říká pořád, hlavně musíme proměňovat šance,“ uzavírá Hejcman.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY