úterý 21. září 2021 | Zlin Press - Roman Ordelt

Radek Veselý a Robert Černý, nové tváře ve zlínském dresu

Extraligoví hokejisté PSG Berani Zlín představí v zápase 6. kola Tipsport extraligy 2021/22 na ledě týmu Bílí Tygři Liberec dva nové hráče. V sestavě Beranů nastoupí útočník Radek Veselý a obránce Robert Černý, oba mají zkušenosti z nejvyšší soutěže. Forvard Veselý hrál naposledy v Havířově a přichází na měsíční hostování, bek Černý má vyřízeny v letošní sezoně střídavé starty z prvoligového Přerova. Vedení klubu reaguje na rozsáhlou marodku v týmu, kde momentálně schází pět hráčů základní sestavy.

Pětadvacetiletý Radek Veselý byl v loňské sezoně hráčem třinecké organizace, ale větší část sezony strávil na farmě Ocelářů v prvoligovém Frýdku-Místku. Letošní sezonu začal v Havířově. O rok starší Robert Černý patří k oporám defenzivních řad Přerova a má zkušenosti z odehraných dvou sezon za extraligové Vítkovice.

Vizitky nových hráčů:

Útočník Radek Veselý (narozen 5. května 1996) je rodák z Pelhřimova a odchovancem pražské Slavii, v dorosteneckém věku přešel do Chomutova. Během čtyř sezon odehrál v extralize za týmy Chomutova, Litvínova, Vítkovic a Třince celkem 52 zápasů, ve kterých si připsal 8 kanadských bodů za 3 góly a 5 asistencí. V Chance lize má na svém kontě 266 zápasů a ve statistikách 138 bodů v produktivitě za 61 gólů a 77 asistencí. V první lize nastupoval za celky Kadaně, Chomutova, Mostu, Benátky nad Jizerou, Havířova a Frýdku-Místku.



Obránce Robert Černý (narozen 24. července 1995) je rodákem z Kadaně, ale v mládežnických letech působil v Chomutově, první zkušenosti mezi dospělými sbíral za Trhače Kadaň v první lize a debut v extralize zvládl v Chomutově. Za Vítkovice nastoupil v nejvyšší soutěži během dvou sezon v nejvyšší soutěži v 57 zápasech, ve kterých získal 6 kanadských bod za 1 gól a 5 asistencí. Hokejista prvoligového týmu HC Zubr Přerov odehrál v Chance lize (dále Kadaň) celkem 273 zápasů a získal 70 kanadských bodů za 13 gólů a 57 asistencí.


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY