úterý 21. září 2021 | Zlín Press - Jakub Kudláč

Výjimečný večer. Ale furt je to o shodě náhod, usmíval se čtyřgólový Köhler

Třetí hattrick v extraligové kariéře povýšil ještě o stupínek nahoru. Zkušený útočník PSG Berani Zlín Bedřich Köhler vzal duel v Liberci na sebe, čtyřmi góly zařídil první výhru svého týmu v sezoně a snad otočil náladu ve zlínské kabině směrem k dalším úspěšným večerům.

Duel to byl na severu Čech na góly dlouho chudý, po dvou třetinách svítil na ukazateli skóre stav 1:0 pro Tygry. Kdo mohl tušit, co má za lubem šestatřicetiletý zlínský forvard. V rozmezí od 45. do 52. minuty, konkrétně za sedm minut a třiatřicet vteřin, nasázel do sítě Liberce hattrick.

"Je to pro mne výjimečný večer, něco zvláštního. Prostě se všechno sešlo. Kluci mi to dobře připravili, já jsem se do nějakých šancí dostal... Člověk je musí proměnit, ale to je souhra okolností. Když to přeženu, furt je to o shodě náhod. Že vám to spoluhráči dobře prohodí a nakonec trefíte gólmana do hlavy a on si to tam hodí," usmíval se hrdina úterního večera.

Ten pak přidal ještě jednu branku, o tu by byl ale rád ochuzen. Berani těsné vedení 3:2 ztratili 33 vteřin před třetí sirénou a o první výhru v sezoně museli bojovat až v prodloužení. Tam se při přesilovce v čase 64:39 minuty prosadil Köhler počtvrté. "Ta mince má dvě strany. Jedna, že bereme dva body a já jsem tam dal čtvrtý gól, ale pak je druhá, kdy půl minuta nás dělila od výhry," věděl rodák z Ostravy.

Jinak ale s výkonem týmu byl spokojen. Ještě aby ne, výhra v Liberci je velmi cenná a svého času byla pro Berany Home Credit aréna zakletá. "Hráli jsme dobře v obraně, nenechali jsme se tolikrát zamknout. Vyhrávali jsme také osobní souboje více než dříve. Vybojovali jsme puky u nich v pásmu, z toho byly nějaké střely a tlak. Hrozili jsme celý zápas, nebyli jsme zalezlí. Měl jsem pocit, že zápas byl docela solidní, asi nejlepší, jaký jsme letos odehráli," vyjmenoval seznam pozitivního Bedřich Köhler.

Dalším plusem byl pro něho samotného výkon novice v kádru Radka Veselého. Ten mu například skvěle přihrál na tři trefu. "Mile mě překvapil, podal nebojácný výkon. Přijde kluk z první ligy a nejde vůbec vidět respekt. Hrál s odvahou, nebál se, uměl vyvážit poměr rizika. Neriskoval natolik, aby udělal chybu, ale riskoval tak, aby něco vymyslel, držel se na puku. A ta nahrávka? Klobouk dolů, takovou mi dal naposledy Lešoun," nešetřil chválou aktuálně nejlepší střelec Beranů, který první hattrick v extralize vstřelil 21. září 2008 ve Zlíně. A pamatoval si Köhler, proti komu? "Proti Liberci. Bylo to příjemné, vyhráli jsme 6:3. Myslím, že na poslední gól my nahrával Lešoun křížem při přesilovce čtyři na tři," našel souvislost i s letošním úspěšným gólovým večerem.

Podruhé pak v roce 2017 hasil třemi góly krizi Hradce Králové, za který tenkrát nastupoval. "Vyhráli jsme ten zápas 3:1. Kdybychom prohráli, odvolali by se trenéři. Byl jsem rád, že jsem vsítil hattrick a zůstali tam, protože z mé strany to bylo s nimi velmi dobré," zavzpomínal Bedřich Köhler po skvělém galapředstavení pod Ještědem.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY