čtvrtek 23. září 2021 | Vojtěch Gargulák

Berani se opět představí doma, tentokrát vyzvou Karlovy Vary

Sezóna hokejové extraligy pokračuje závratným tempem a Berany tak čeká už sedmé utkání. Po úspěšném výjezdu do Liberce, odkud zlínští hokejisté přivezli dva body za vítězství v prodloužení, se už v pátek opět představí na domácím stadionu, kde se střetnou s dalším týmem z popředí tabulky. Tentokrát se o body pokusí obrat karlovarskou Energii a vybojovat tak první domácí vítězství. Buďte u toho i Vy!



Berani se po nedělním zápase s Hradcem, kterému podlehli po samostatných nájezdech, vydali do Liberce a domácího favorita dokázali zaskočit. Postaral se o to zejména útočník Bedřich Köhler, který se během třetí třetiny blýskl hattrickem a svůj galavečer korunoval vítězným gólem v prodloužení. Podobný výkon budou chtít Berani předvést také doma, kde se v pátek od 17:30 utkají s Karlovými Vary.

Podmínky vstupu na stadion jsou k nahlédnutí ZDE


Odolají Berani karlovarskému útoku?

Západočechům vstup do sezóny vyšel, po šesti zápasech se drží na třetím místě tabulky, s jednadvaceti vstřelenými góly jsou navíc druhým nejproduktivnějším mužstvem celé soutěže. To ukázali naposledy v úterý, kdy na domácím stadionu zvládli strhující přestřelku s Kladnem a zvítězili 7:4.

Gólově bohaté bývají v poslední době také vzájemné souboje Energie se Zlínem. Berani však v této bilanci spíše ostrouhají, Vary porazili naposledy v předminulé sezóně. V posledních osmi střetnutích se vždy z vítězství radovali hráči z lázeňského města. Vítězství v Liberci však Berany nastartovalo a před vlastními fanoušky tak tuto nelichotivou sérii budou chtít prolomit. Varům se navíc na venkovních hřištích nedaří, prohrály posledních osm extraligových zápasů na půdě soupeře.

Speciální zápas čeká dosud nejproduktivnějšího hráče Beranů Tomáše Mikúše, který ve Varech strávil předchozí tři sezóny a nyní se proti svému bývalému klubu poprvé postaví v dresu soupeře.

„Na zápas proti bývalým spoluhráčům se těším, mužstvo se od minulé sezóny moc nezměnilo, spoustu kluků znám, takže bude fajn si proti nim zahrát“ 

Tomáš Mikúš, útočník PSG Berani Zlín

Slovenský útočník v kádru Beranů září, potvrdí formu i proti svým bývalým spoluhráčům?

Koho sledovat v dresu soupeře?

Tomáš Vondráček, útočník (30)

Dovede nový kapitán Vary k vítězství?

Po konci kariéry veterána Václava Skuhravého převzal v Energii kapitánské céčko třicetiletý útočník Tomáš Vondráček. Rodák s Třebíče spojil velkou část své kariéry s brněnskou Kometou, v jejímž dresu v sezóně 2013/14 coby poražený finalista přihlížel zlínským oslavám mistrovského titulu. V poslední době se mu ale proti Beranům daří, v minulé sezóně se trefil ve třech ze čtyř vzájemných zápasů.






Proč zítra vyrazit na hokej?

  • Berani posíleni prvním vítězstvím v sezóně vyrazí vstříc dalším bodům
  • Další možnost vyhrát pěkné peníze v hokejové tombole
  • Pro fanoušky bude opět připraven bohatý doprovodný program

Vzájemná bilance zápasů Zlína a Karlových Varů v české extralize

CELKEM: 94 zápasů, 43 – 12 – 3 – 7 – 29, celkové skóre 299:245, 154 bodů
DOMA: 47 zápasů, 28 – 3 – 2 – 4 - 10, celkové skóre 162:102, 92 bodů
VENKU: 47 zápasů, 15 – 9 – 1 – 3 - 19, celkové skóre 137:143, 62 body

Nejvyšší vítězství doma: 8:0, 5. října v sezoně 2001/2002
Nejvyšší prohra doma: 0:3, 15. listopadu v sezoně 2006/2007
Nejvyšší vítězství venku: 7:2, 31. října v sezoně 1999/2000
Nejvyšší prohra venku: 1:5, 6. března v sezoně 2000/2001, 15. ledna v sezoně 2020/2021
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY