pátek 24. září 2021 | Zlin Press - Roman Ordelt

Antonín Honejsek: První inkasovaný gól nám bere síly a sráží psychiku

Beranům se stále nedaří přetrhnout nevydařenou sérii v domácích zápasech a po porážce 0:3 s Karlovými Vary čekají na první triumf před svými fanoušky. „Dnes jsme měli na to, abychom vyhráli, ale chtělo to dát branku z prvních šancí v první třetině,“ mrzelo útočníka Antonína Honejska.

Posedmé v sezoně jste inkasovali, bylo to pro vývoj utkání klíčové?

Začátek zápasu byl dobrý, měli jsme šance i více střel v první třetině. Už když jsem nehrál a díval jsem se z hlediště, tak jsem viděl, že nám týmy hodně jezdí do přečíslení. Vary jsou v tomto nejlepší v lize, ujely nám mnohokrát. Dostaly se do vedení a v té naší „neformě“ v domácích zápasech se nám to už nepodařilo zvrátit.

Což zamrzí hlavně kvůli řadě nevyužitých šancí, že? Tým pak jde psychicky dolů.

Nedaří se nám vyhrát domácí zápas za tři body, a co si budeme vykládat, my jsme pouze jednou ze sedmi utkání vedli. To nám pak trochu bere síly a hlavu, když dostaneme první gól. Dnes jsme měli na to, abychom vyhráli, ale chtělo to dát branku z prvních šancí v první třetině.

Vrátil jste po zranění ze zápasu na ledě Komety ve druhém kole, jak jste se cítil?

Dobře, ale pauza byla dlouhá, chybí mi herní praxe. To je otázka času.

Co se stalo na konci zápasu, kdy se strhla rvačka za bránou hostů?

Žíža říkal, že ho udeřil Novotný, a že se tady ve čtyřiceti letech nenechá mlátit od brankářů. Pokaždé když hrajeme s Vary, tak se na Novotného připravujeme, že hodně padá. Projedete dva metry od brankoviště a on pořád zkouší padat. Dneska se předvedl v jiném světle. Věřím tomu, co říkal Žíža, že se nenechá bít od mladého kluka.

I mezi fanoušky je poznat velká nervozita, všiml jste si?

Atmosféra není dobrá. Prohráváme domácí zápasy a bere nám to hlavu. Máme hodně nových a mladých kluků každý rok. V zápasech nevedeme a pak je těžké nám fandit. Co zatím pozoruju, musíme zabrat i na střídačce co se týká psychiky a věřit, že ikdyž prohráváme, můžeme zápas otočit.

Dnes jste měl v lajně nového spoluhráče Radka Veselého, co na něj říkáte?

Vypadá hodně dobře. Je čerstvý, má čistou hlavou a taky je šikovný na rukách a silný v soubojích, což nám hodně chybí na začátku sezony. Má potenciál na to, aby byl takový hráč jako tu byli jiní kluci z první ligy, kteří jsou teď v lepším průměru nebo na špici extraligy.

Co čekáte od venkovního kvarteta na Kladně, v Olomouci, Třinci a v Pardubicích?

Super, jsme úplně nadšení. Doma nám to nejde, takže nás nemohlo potkat nic lepšího.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY