středa 20. března 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

Kouč PSG Rostislav Vlach: Chceme jít dál, tak musíme porazit v semifinále každého

Třinec, Sparta nebo Litvínov? Jeden z této trojice se stane soupeřem hokejistů PSG Zlín v boji o postup do extraligového finále. Konečné rozuzlení protivníka v semifinále padne v sedmých zápasech čtvrtfinále ve středečním večeru. „Je to jedno, s kým budeme hrát. Pokud chceme jít až do finále, musíme porazit každého,“ řekl pár minut po úterní úspěšné bitvě v Ostravě. Jeho svěřenci porazili fotbalovým výsledkem 1:0 v šestém duelu Vítkovice a celou sérii vyhráli 4:2. Jako odměnu dostali hráči dva dny volna a od pátku zahájí přípravu a trénink na semifinálového soupeře.

Padesátiletý první trenér PSG Zlín Rostislav Vlach zažil v hráčské kariéře řadu úspěchů, v trenérské dráze slavil po výhře v základní části a zisku Prezidentského poháru další úspěch. Jeho mužstvo přešlo přes nebezpečné Vítkovice a postupem do semifinále trenérský kredit Vlacha stoupnul. „Vždy bývá nejtěžší udělat ten poslední krok. Šestý zápas byl v celé sérii nejtěžší a zároveň i nevyrovnanější. Vítkovice měly ze začátku více ze hry, ale poté se hra vyrovnala a na naší straně bylo i potřebné štěstí, které jsme v předchozích zápasech tady postrádaly. Samozřejmě jsme velmi rádi a radujeme se z postupu,“ pověděl spokojený trenér. Vlach plánoval, že na oslavu padne nějaké pivko a možná i malý panák. „Musíme přece první vítěznou sérii oslavit a trochu si z náročného programu oddechnout,“ plánoval bezprostředně po ukončení čtvrtfinálové série v ostravské ČEZ Areně.

I zlínský kouč byl překvapený podobně jako hráči návštěvou generálního manažera Vítkovic Petra Husičky po zápase ve zlínské kabině. Vlach manažera Husičku dobře pozná, neboť ve Vsetíně spolu vyhrávali tituly. „Všechny nás to překvapilo. Bylo od něj pěkné gesto. Možná nakoupil karton šampusu pro domácí, nakonec neměl, co slavit. A nechtěl, aby se to zkazilo,“ smál se Vlach.

Čtvrrfinálová série play off s Vítkovice zastihla ve výborné formě brankáře Jakuba Sedláčka. Druhý zápas po sobě nepustil za svá záda ani jednu střelu soupeře a drží 120 minut neprůstřelnost. „Kuba chytá velmi dobře, rovněž defenziva pracovala na sto procent a návratem Zámorského se ještě více vyztužila. Měli jsme ale i velké štěstí, ze začátku nám tam dvakrát zazvonila po střelách vítkovických hráčů tyčka. Vítkovice odehrály v šestém zápase svůj nejlepší zápas v sérii, ve Zlíně nehrály tak dobře. Myslím si, že i přes náročný program měl soupeř stále dost sil. Ani jsme s tím nekalkulovali,“ upřesnil Rostislav Vlach.

Zkušení rozhodčí Milan Minář a Vladimír Šindler si vzali během utkání po střelách zlínských forvardů Lešky a později Okála na posouzení situace konzultaci s videorozhodčím. Zatímco po úniku Lešky v závěru druhé třetiny neshledali kotouč po dvou tyčkách v síti, střela Okála doplachtila milimetry za brankovou čarou. „Věřil jsem, že když nám neuznali jeden gól, tak ten druhý už uznají,“ uzavřel trenér Zlína Rostislav Vlach.



Trenérská dvojice PSG Zlín Rostislav Vlach (první trenér) a Juraj Jurík (druhý trenér).

Generální manažer HC Vítkovice Steel Petr Husička
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY