středa 20. března 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

Hrdina postupového večera Zdeněk Okál: Vůbec nevím, jak ten gól padl

Dravý útočník Zdeněk Okál bojoval před sezonou o místo ve zlínské sestavě a smlouvu dostal k podpisu až pár dní před startem extraligy. Nejmladší z hokejového rodu Okálů nyní patří ke klíčovým hráčům Vlachovy družiny ve vyřazovacích zápasech play off. V šestém utkání čtvrtfinále ve Vítkovicích vstřelil v 53. minutě se štěstím jediný gól duelu a poslal Berany po osmi letech do semifinále! „Vůbec nevím, jak ten gól padl. Vystřelil jsem, dostal jsem ránu a ležel jsem na zemi,“ líčil po utkání šťastný střelec rozhodující trefy. Jeho životní gól potvrdili rozhodčí až po dlouhém přezkoumání videa.

Běžela 53. minuta dramatické bitvy. Bylo jasné, že kdo dá gól, bude hodně blízko k výhře v šestém duelu. Melenovský vybojoval u mantinelu kotouč, na červené čáře ho přebral hbitý šikula Okál, projel mezi dvěma vítkovickými obránci, neposedný kotouč žonglérsky zpracoval a vystřelil na Šindeláře. „Puk se postavil na štorc, plácl jsem do toho a zkrátka to vyšlo,“ řekl po utkání v útrobách arény novinářům.

Plachtící kotouč se překulil přes rameno vítkovického gólmana, propadl za ramenem a došoural se na brankovou čáru. Postavil se na hranu a dojíždějící Roman ho něj rychle plácl, nicméně o pověstný chlup a milimetry byl celým objemem ke smůle domácích za brankovou čárou. „Kluci na střídačce říkali, že puk asi skončil před brankovou čárou. Moc nadějí mi nedávali. Nebyl jsem si proto jistý. Po verdiktu rozhodčích jsem málem skočil na mantinel. Nakonec tam byla obrovská euforie,“ pověděl dvaadvacetiletý forvard k postupové trefě Zlína.

Fanoušci v zaplněné ostravské ČEZ Areně a statisíce diváků u televizních obrazovek čekalo na gól hodně dlouho. Nakonec se dočkali prakticky až v závěru třetí třetiny. „Byl to hodně opatrný hokej, neboť se hrálo z obou stran o hodně. Řekli jsme si, že budeme střílet ze všech pozic. Nakonec to pro nás dopadlo nejlépe, jak mohlo. Zkrátka paráda," pověděl po zápase Okál.

Jeho druhá branka ve vyřazovacích zápasech znamenala kýžený postup a zajistila držitelům Prezidentského poháru medailové umístění. „Radujete se z každého gólu, ale tohle bylo výjimečné a nezapomenutelné,“ uzavřel šťastný Zdeněk Okál.

Šťastný střelec životní trefy Zdeněk Okál.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY