úterý 05. října 2021 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Káša chytá skvěle, od toho se musíme odrazit, hecuje Tomáš Žižka

Ani jeho zkušenosti zatím nepomáhají hokejistům PSG Berani Zlín ke zlomení nepříznivých výsledků. Do duelu na ledě týmu HC Dynamo Pardubice přitom Tomáš Žižka se svými spoluhráči vstoupili skvěle, když se dostali ve 3. minutě do vedení, dále už však skórovalo výhradně pouze Dynamo. "Byla škoda, že jsme neodskočili do většího náskoku, možnosti na to byly," mrzelo po prohře 1:5 jednačtyřicetiletého obránce.

"Vstup do utkání nás vyšel, což jsme potvrdili i střelecky. Měli jsme přitom další šance na odskočení. Je velká škoda, že jsme žádnou neproměnili a nezvýšili alespoň na 2:0. Pardubice nám to umožnily," mrzelo Tomáše Žižku, jehož tým ztratil vedení v 11. minutě. "Soupeř z přesilovky vyrovnal, ale jinak to byla skutečně vydařená třetina," podotkl bývalý kapitán Beranů.

Zlom nastal v prostředním dějství, Dynamo se prosadilo dvakrát a po čtyřiceti minutách vedlo 3:1. "Chybami typu ztráty puku, špatné střídání soupeři nabízíme šance, který nás v naší situaci trestá. Jakýkoli gól nás sráží do kolen a taky to tak dopadlo," štvalo Žižku po konečné porážce 1:5.

Zlín tak zůstal i po jedenáctém odehraném duelu na pěti bodech a v extraligové tabulce je poslední. "Nejsme v pohodě, dostáváme se do stavu, kdy řešíme situace špatně. Místo nahrávky střela a opačně, je složité se z toho vymotat. Každopádně trenéři odvádějí hodně práce, máme od nich plno informací. Víme, co máme a chceme hrát, ale nejsme schopni to zrealizovat," přiznal hráč se zkušenostmi z NHL.

Jako světlo na konci tunelu však vidí gólmana Libora Kašíka, který každý zápas podává skvělé výkony. "Máme štěstí, že jej tam máme. Káša chytá skvěle, od toho bychom se měli odrazit. Kdyby tam nebyl, výsledek mohl být klidně dvouciferný," zakončil Tomáš Žižka.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY