úterý 05. října 2021 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berany po nadějném začátku v Pardubicích skolil hattrick Musila

Hokejisté PSG Berani Zlín prohráli v předehrávce 15. kola Tipsport extraligy 2021/22 na ledě týmu HC Dynamo Pardubice 1:5 a stále čekají v sezoně na tříbodovou výhru. Trenérská dvojice Martin Hamrlík, Luboš Jenáček změnila složení jednotlivých útoků s výjimkou Hejcmanovy řady. Zlín se ujal vedení v utkání podobně jako v předchozím duelu na třineckém ledě, ale poté mu opět nevyšla druhá třetina. Hosty poslal do kolen první extraligový hattrick Adama Musila, který dokonal ve 32. minutě a skvělý výkon kanadského forvarda Anthony Camary, autora čtyř bodů. Berani i přes velmi dobrý výkon brankáře Libora Kašíka doplatili na bídnou koncovku. Jediný gól dal z trestného střílení Bedřich Köhler. Východočeši se výhrou vyhoupli do čela extraligové tabulky. Zlín hraje v pátek 8. října doma s Mladou Boleslaví, začátek v 17:30 hodin.

15. kolo / úterý 5. 10. 2021 / 18:00
HC Dynamo Pardubice Pardubice - Berani Zlín Zlín
5:1
(1:1, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 11. min A. Musil (Camara, Cienciala), 25. A. Musil (Camara, J. Kolář), 32. A. Musil (Ciencala), 43. Camara (R. Kousal, Hrádek), 55. Camara (Říčka, J. Mikuš) - 3. Köhler z trestného střílení. Rozhodčí: Hradil, Vrba - Axman, Kajínek. Vyloučení: 3:3, navíc Kubiš (Zlín) na 5 minut a do konce utkání. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 6 953. Střely na branku: 47:23. Zblokované střely: 15:13. Hity: 3:4. Vhazování: 30/58 (52%) - 28/58 (48%). Průběh utkání: 0:1, 5:1.

HC Dynamo Pardubice: Frodl - Nakládal (C), Robertson, J. Zdráhal, J. Mikuš, Hrádek, J. Kolář (A), Vála - Blümel, Poulíček (A), Paulovič - O. Rohlík, Cienciala, Říčka - Camara, R. Kousal, A. Musil - Anděl, Herčík, Koffer. Trenéři: R. Král, Havíř, P. Sýkora.

Berani Zlín: Kašík - Trška, M. Novotný, O. Němec (A), Matyáš Hamrlík, Gazda, Žižka, Dluhoš - Vopelka, Hejcman, Okál - R. Veselý, Honejsek, T. Mikúš - Flynn, A. Zbořil, Kubiš (C) - Fryšara, P. Sedláček, Köhler (A). Trenéři: Martin Hamrlík, L. Jenáček, Hrazdira.

Berani začali aktivně a hned v prvních minutách vyzkoušeli pozornost uzdraveného brankáře Pardubic Frodla obránci Novotný a Trška. Ve 3. minutě měl velkou šanci z prostoru před brankou Vopelka, ale Frodl vytáhl parádní zákrok. Zlín zůstal při chuti a extraligový debutant Horčík při samostatnému úniku zahákoval Köhlera a sudí nařídili trestné střílení. Samotný Köhler si položil Frodla a střelou nad beton otevřel střelecký účet utkání - 0:1. Hosté nadále tlačili, v 5. minutě šli do rychlého brejku dva na jednoho, ale Frodl střelu vyrazil. Zlínští si vzápětí vyzkoušeli úvodní přesilovou hru po prohřešku Koláře, po teči Honejska šel kotouč těsně vedle brány. Dynamo se osmělilo a před gólmanem Kašíkem bylo rušno po zakončení Říčky, zlínský strážce brány zázračně vyrazil střelu betonem a poradil i s tečí Musila. V polovině úvodní třetiny si zahráli početní výhodu i domácí. Nejdříve ještě ladil mířidla Kousal, ale v 11. minutě pardubická aréna jásala. Letící kotouč z hole kanadského forvarda Camary si zpracoval Musil a snadno přehodil Kašíka - 1:1. Druhá polovina třetiny patřila svěřencům trenéra Krále, Kašík byl na svém místě po střelách Říčky, Camary a Anděla. Zlín hrál ještě před první sirénou druhou přesilovku, ale domácí klec neohrozil.

Východočeši v úvodu druhé třetiny neproměnili přečíslení dva na jednoho, když Rohlík nepřelstil Kašíka. Pardubice šly ve 25. minutě poprvé v zápase do vedení, při signalizované výhodě po rychlém brejku se o gól postarala dvojice Musil, Camara. Puk nakonec dotlačil do zlínské sítě pokračovatel slavného hokejového rodu Musil - 2:1. Gól nakonec posvětil videorozhodčí. Dynamo přepnulo na vyšší rychlostní stupeň a před Kašíkem zvonily tyčky podobně jako ve 26. minutě po střele Nakládala a předtím po akci Koffera. Blízko gólu byl poté i Poulíček, který tečoval pumelici od modré čáry. Skvěle hrála především třetí řada domácích vedená Kousalem. Kašík musel hasit řadu jedovatých střel. Kapituloval ve 32. minutě, kdy Dynamo hrálo čtyřminutovou přesilovku. Čistý hattrick dokonal Musil, který úspěšně tečoval střelu Ciencaly - 3:1. Berany od většího gólového přídělu dále zachraňoval výborný Kašík, skvělé vyrazil tutovku Kousala ve 34. minutě. O převaze domácího celku svědčí počet střel 13:4 pro Dynamo ve druhé třetině.

Ve 42. minutě odmítl kontaktní gól Mikúš a za necelou minutu přidali Východočeši čtvrtý gól. Skvělý výkon třetího útoku podtrhl ve 43. minutě Camara, který mířil přesně nad Kašíkovu vyrážečku - 4:1. Berani se nedokázali prosadit v koncovce, Hejcman, Kubiš a Trška si vylámali zuby na pardubickém brankáři. V 51. minutě uháněl po chybné rozehrávce hostů sám na Kašíka rychlík Paulovič, puk ještě nabídl Blümelovi, který netrefil kotouč před odkrytou bránou. Poté odešel předčasně pod sprchy kapitán Kubiš, když vyfasoval po faulu trest do konce zápasu. Dynamo ještě v 55. minutě přidalo pátý gól, podruhé se trefil Camara - 5:1. V závěru odmítli kosmetické zkorigování nepříznivého stavu Mikúš i Fryšara, prvně jmenovaný netrefil kotouč před odkrytou bránou a druhý neproměnil nájezd a následnou dorážku.

Nejlepší hráči: Adam Musil - Bedřich Köhler.

Ohlasy trenérů

Richard Král (hlavní trenér HC Dynamo Pardubice): „Neměli jsme dobrý začátek, hodně nás tam podržel brankář Dominik Frodl. Mohli jsme inkasovat góly. První třetina nebyla povedená, bylo to takové volnější. Od druhé třetiny jsme podali velice dobrý výkon a asi jsme zaslouženě vyhráli.“

Martin Hamrlík (hlavní trenér PSG Berani Zlín): "Nezačali jsme vůbec špatně, první třetinu jsme odehráli solidně. Mohli jsme jít i do vyššího vedení. Myslím si, že rozhodlo, že jsme neutekli na rozdíl dvou gólů. Soupeř vyrovnal a poté Pardubice úřadovaly v přesilovkách, ve kterých jsou výborní. Nám se početní výhody vůbec nedaří, ze tří přesilovek jsme měli pouze jednu střelu. Pardubice vyhrály zaslouženě, zatímco my jsme nenašli na žádnou odpověď."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY